Sözlü ve Uludağ'dan tam saha baskı

MHP, Adana Büyükşehir Belediyesi'ni kazanmak ve Başkan Zeydan Karalar'ı koltuğundan indirmek için kolları sıvadı.

Adana özelinde Cumhur İttifakı’nın oylarını artırması, 10 ay sonra yapılacak olan belediye başkanlığı seçimleri öncesinde sahaya erken çıkarak rakibi olan CHP’ye karşı tam saha baskı kurmaya başlamasını da beraberinde getirdi.

CUMHUR İTTİFAKI’NIN ADAYI MHP’DEN ÇIKACAK

HDP’nin geçen seçimlerde Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a destek vermesinin karşılığını alamamasından kaynaklı bu yerel seçimde aday çıkarıp parti olarak yarışa katılma kararını aldığı görüntüsünün ortaya çıktığı Adana’da, MHP yola erken çıktı. Cumhur İttifakı birlikteliğini bozmadan yola devam eden AK Parti ile MHP, 10 ay sonra yapılacak olan yerel seçimlerde ortak aday çıkarma kararının arkasında duruyor. Bu nedenle Adana’da Cumhur İttifakı’nın adayının da MHP’den çıkarılması hedefleniyor.

ADANA YENİDEN MHP’NİN OLUR MU?

Bu gerçekten hareket eden MHP’de yerel seçimi kazanmanın hesapları yapılıyor. Önceki dönem belediye başkanı olarak seçimlere katılıp Zeydan Karalar karşısında seçim kaybeden Hüseyin Sözlü, refikinden seçimin rövanşını almak için aday yarışına çıkan isim olarak seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu arada Sarıçam Belediyesi’ni iki dönemdir başarı ile sürdürüp halkın takdirini kazanan Bilal Uludağ’ın da Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığına talip olması nedeniyle il genelinde çalışmalarını sürdürdüğü gözleniyor.

ADANA’YI ZEYDAN KARALAR’DAN KURTARACAĞIZ

Sözlü ve Uludağ’ın parti içindeki çalışmalarının yanında halk ziyaretleri, ilçe gezileri, STK’lar ile görüşmeleri ve seçimin alt yapısını oluşturacak tüm hazırları erken yapmaya başlaması MHP tabanında ve Cumhur İttifakı nezdinde olumlu karşılanıyor. MHP’nin ve AK Parti’nin kurmayları, Zeydan Karalar’ın başarısız bir belediye başkanlığı dönemini geride bıraktığına işaret edip ‘Adanalı seçmenlerimiz tercihini ittifakımızdan yana kullanıp belediyeyi de Hükümetle uyumlu bir belediye haline getirip hizmetleri daha fazla alma noktasında kararlı. Adana’yı Zeydan Karalar’dan kurtaracağız’ yorumunu yaptılar.