Sözütek: Cumhurbaşkanımızdan iyileştirme bekliyoruz

Adana Minibüsçüler Oda Başkanı Nihat Sözütek, dolmuşçu esnafı olarak mazot fiyatlarına yapılan aşırı zamlar altında esnafın mağdur olduğunu belirtip 'Sayın Cumhurbaşkanımızdan akaryakıt konusunda iyileştirme bekliyoruz. Halkımıza karşı sürekli zam istiyoruz diyerek talepte bulunmayı da içimize sindiremiyoruz. Çünkü halkında gücü bir noktaya kadardır' dedi.

Adana Minibüsçüler Oda Başkanı Nihat Sözütek, dolmuşçu esnafı olarak mazot fiyatlarına yapılan aşırı zamlar altında esnafın mağdur olduğunu belirtip “Sayın Cumhurbaşkanımızdan akaryakıt konusunda iyileştirme bekliyoruz. Halkımıza karşı sürekli zam istiyoruz diyerek talepte bulunmayı da içimize sindiremiyoruz. Çünkü halkında gücü bir noktaya kadardır” dedi.
Dolmuşçu esnafının yolcu sayısının azalması nedeniyle para kazanamaz duruma gelmesinden dolayı mağduriyetlerinin arttığını belirten Oda Başkanı Sözütek, “Esnaf olarak maliyetimiz altında çalışıyoruz. Dolmuşçu inanın para kazanmıyor. Araçlarımız çoğu zaman akaryakıt parasını kazanamıyor. Zam talebinde bulunarak halkımızın da mağdur edilmesinden yana değiliz. Bu nedenle Sayın Cumhurbaşkanımızdan dolmuşçu esnafının kullandığı mazotla ilgili iyileştirmeler yapmasını talep ediyoruz” sözleriyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan taleplerinin olduğunu ifade etti.
Yerel yönetimlerin esnaflara verebileceği katkının da sınırlı olduğuna işaret eden Nihat Sözütek, “En büyük sıkıntımız mazot fiyatlarıdır. Dolmuşçu esnafı olarak tüm giderlerimiz yılbaşı itibariyle adeta ikiye katlandı. Taşıdığımız insan sayısı da aksine azalmaya başladı. İnsanlar dolmuşlara ödeyecek parayı bulamaz duruma geldiler. Böyle de bir durum var ortada. Mazot fiyatları da haftada bir zamlanıyor. Bu nedenle özellikle dolmuşçu esnafımızın mazot maliyetini karşılayacak acil iyileştirmelerin hayata geçirilmesini Sayın Cumhurbaşkanımızdan talep ediyoruz” dedi
 

Nihat Sözütek minibüs