SUÇLU 'MEDULA' ÇIKTI!

Çözün artık şu sorunu' haberimizi doğruladılar ancak çözüm önerisini bir türlü getiremediler!

Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Gastroenteroloji Kliniği’ne başvurup tedavi edilerek taburcu olan Ahmet Topak isimli kişinin 10 gün sonra MEDULA sistemine göre taburcu edilmemiş gösterilmesine ait ‘Çözün artık şu sorunu’ başlıklı haberimiz İl Sağlık Müdürlüğü tarafından doğrulandı ancak getirdikleri yanıt ‘aksaklıklar yaşanıyor ve daha sonra düzeltiliyor!’ şeklinde oldu.
 
YASAK SAVMA GİBİ
Hastanede tedavi gören Ahmet Topak’ın taburcu tarihi olan 16 Haziran 2018’den 10 gün sonra halen taburcu olmadığının sistemde gözükmesi ile başlayan yanlışlıklar manzumesinde hasta yakınlarının gayreti ile hasta 17 Haziran 2018 günü taburcu edilmiş gibi sistemde gösterilip sorunu giderebildiler. Hastanın 16 Haziran günü hastaneden taburcu olarak ayrılmasından 10 gün sonra sistemden taburcu edildiği başına gelen olaydan sonra 17 Haziran’da yani bir gün sonrasında taburcu edilmiş gibi gösterildi!
 
DÜZELTİN O ZAMAN SORUNU
10 günlük süre içinde taburcu olan hasta eczaneden ilaçlarını alamadı. Sebebi ise MEDULA sisteminin aksamasıydı. Aynı hasta 10 gün sonra bir başka hastaneye başvurdu. Muayene edilmedi, sebebi MEDULA sistemi olarak gösterildi. Sağlık kuruluşunun sisteminin yüzünden hastanın başına gelmedik kalmadı. Hastanenizin sistemindeki aksaklığı hastanın kendisinin veya yakınının mı düzeltmesi gerekiyor? Siz yetkili olarak orada neden bu sorunu düzeltmez, hastayı mağdur edersiniz? Sorusuna yanıt verilmemesi de manidar bulundu.
 
SAVUNMAYA BAK SAVUNMAYA!
İşte bu yanlışlığı da İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Özen ‘sorun sistemden kaynaklanıyor. Şehir Hastaneleri Hastane Bilgi Sistemleri ile ilgili Sağlık Bakanlığı’nca daha etkin ve verimli kullanımı sağlamak amacıyla ortak yazılım çalışmaları da devam etmektedir. Hastane bilgi yönetim sistemini (elektronik bilgi işlem altyapısı) daha doğru ve kararlı bir sistem haline getirebilmek amacıyla aralıklı olarak güncelleme yapılmakta ve bu güncellemeler esnasında veri iletiminde geçici aksaklıklar yaşanmakta olup bu aksaklıklar en kısa sürede düzeltilmektedir’ ifadeleriyle yanıtladı ancak yapılan açıklama ortadaki mağduriyet için yeterli bir açıklama olarak görülmedi.