Sümer'den minibüsçüler atağı

Sigortasız olarak kısa süreli ve geçici toplu taşıma aracı kullanan şoförler için kesilen astronomik sigorta cezaları TBMM gündemine geldi. CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'a önlem alıp almayacaklarını sordu.

Sigortasız olarak kısa süreli ve geçici toplu taşıma aracı kullanan şoförler için kesilen astronomik sigorta cezaları TBMM gündemine geldi. CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a önlem alıp almayacaklarını sordu.
Sümer, konuyla ilgili olarak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na yazılı soru önergesi verdi.
 Önergesinde şehir içi toplu taşıma araçlarını kullanan sürücülere araç sahibi (işveren) tarafından sigorta yaptırılmasının bir zorunluluk olduğunu anımsatan Sümer, “Sigortalı olarak çalışan sürücülerin yemek ve acil ihtiyaçlarının olması durumunda araçları geçici ve kısa süreli olarak aynı yeterliliğe sahip başka sürücülerin kullanması sıklıkla görülen bir durumdur” dedi.
 Sümer, bu durumun sektörün doğası gereği kendiliğinden yaşandığına dikkat çekerek önergesinde şöyle dedi:
“Bu durumun tespit edilmesi halinde araç sahiplerine para cezaları kesilmektedir. Tekrarlanan durumlarda ise kesilen cezalar katlanarak artmakta ve astronomik rakamlara ulaşmaktadır.
 Bu bilgiler ışığında, toplu taşıma esnafının yaşadığı bu sorununun çözümü için nasıl bir önlem almayı düşünüyorsunuz?”