Sümer: Halk fakirleşti

CHP Adana Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, 'Devlet yardımına muhtaç kişilerinin sayısının her geçen yıl daha fazla artması konusunu Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.Sümer, 'Kendileri zenginleşirken halkı fakirleştirdiler.' dedi.

CHP Adana Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, “Devlet yardımına muhtaç kişilerinin sayısının her geçen yıl daha fazla artması konusunu Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.Sümer, “Kendileri zenginleşirken halkı fakirleştirdiler.” dedi.

11 MİLYON 370 BİN KİŞİ YARDIMA MUHTAÇ
Orhan Sümer, “Verilere göre Türkiye’nin 84 milyon 680 bin kişi olan toplam nüfusunun 11 milyon 370 bini devlet yardımına muhtaç hale gelmiştir. Muhtaç ailelere verilen devlet yardımlarına baktığımızda ise, 2019 yılında 69 milyar TL, 2020’de ise 97 milyar TL’ye yükseldiği görülmektedir. Aile başına verilen devlet yardımı 2019 yılında 572 TL iken, Bugün 552 TL’ye düşmüştür. 2021 yılında 11 milyon 369 bin 761 aile gıda yardımı almıştır. Saray İktidarında her gün fakirleşen bir Türkiye ile karşı karşıyayız.

BİR TARAF YAŞAM BİR TARAF RANT MÜCADELESİ VERİYOR
Orhan Sümer, “Saray İktidarının ülkeyi getirdiği konumda, devlet desteği olmadan temel gıda ürünlerini dahi temin edemeyecek ailelerin sayısı milyonları bulmuş, açlık seviyesi her geçen gün yükselir hale gelmiştir. Artık millet geçim değil, yaşam mücadelesi verir haldedir. Diğer taraf ise halâ rant peşinde, saltanatlarını nasıl devam ettireceğinin derdindedir. Yapılması gereken bir an önce seçim kararı almak ve ülkeyi rahatlatmaktır.” Dedi

YOKSULLLUK ALLAH TAKDİRİ DEĞİL
AKP’NİN GETİRİSİ
Orhan Sümer, “20 yıldır ülkenin tüm kaynaklarını har vurup harman savuran AKP İktidarı ne yazık ki bugün yaşananların tek sorumlusudur. Bu kadar bereketli topraklara sahip, ülkenin dört bir yanından gelir kaynakları fışkıran bir coğrafyada, vatandaşlar yüksek enflasyon ve yoksulluk belası ile mücadele ediyorlarsa bu durum Allahın takdiri değil AKP İktidarının getirisi demektir.” Dedi