Tamer Dağlı tercih ediliyor

AK Parti adına yaptırılan 'kimi Büyükşehir Belediye Başkanı görmek istersiniz?' anketine katılan vatandaşın tercihi.

30 Mart yerel seçimleri öncesinde siyasi partilerin adaylarını belirlemek amacıyla anketler yaptırdığı şu günlerde Ak Parti’ye yaptırıldığı kamuoyunda bilinen ankete katılan Adanalılar, ‘kimi Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görmek istersiniz?’ sorusuna ‘Milletvekili Tamer Dağlı’yı’ diyerek yanıt verdikleri belirtiliyor.
 
4 İSİM SORULUYOR
Şehrin işlek cadde ve sokaklarında çaprazlama yöntemi ile birden fazla anket firması tarafından yapılan ve iktidar partisine sonuçlarının bildirileceği ifade edilen ankette 4 ismin yurttaşa sorulduğu gözleniyor. Bu isimler Jülide Sarıeroğlu, Tamer Dağlı, Mahmut Çelikcan, Fikret Yeni. Bu isimlerden en fazla bilinen ve güvenilen ismin Tamer Dağlı olduğu ve halkın yerel yönetimde Dağlı’nın Büyükşehir Belediye Başkanı olmasını istediği yönünde görüş beyan ettiği ifade ediliyor.
DAĞLI, SARIEROĞLU’NU SOLLADI
Ankete katılan ve gazetemize konu hakkında bilgilerini aktaran vatandaşlar, anket yapan kuruluşun elemanlarının özellikle merkez ve ilçelerde yaptıkları anketlerde Tamer Dağlı isminin ön plana çıktığını kendilerine ifade ettiklerini belirttiler. Jülide Sarıeroğlu’nun Adana tabanında fazlaca kabul görmediği, sadece Genel Başkan ve Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın aday olarak gönderdiği isim olması nedeniyle kabullenilen bir aday olduğu Adanalıların izlenimlerinden beliren nokta olarak ortaya çıktı.
KUZEY İLÇELERDEN CİDDİ DESTEK
Anket firmalarının bu iki milletvekilinin haricinde Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, İl Başkanı Fikret Yeni ankette halka sorularak adaylığının nasıl karşılandığı test ediliyor. Tamer Dağlı’nın özellikle Adana’nın Kuzey ilçeleri olan Feke, Saimbeyli, Tufanbeyli, Kozan ve İmamoğlu ilçelerinde karşılığının olduğu, bu ilçelerden Adana merkezde yerleşik hayatta olan hemşericiliği ön plana çıkan akrabalarının da Dağlı’nın adaylığına sıcak baktıkları öğrenildi.