TANBUROĞLU: DOKTORLUK MESLEĞİNE DÖNERİM

Basın mensuplarıyla buluşan CHP Adana İl Başkanı Tanburoğlu, bir sorumuz üzerine görevden alındığında ne yapacağını açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin yeni il başkanı olarak basın mensuplarıyla ilk buluşma toplantısını gerçekleştiren Dr. Anıl Tanburoğlu, yerel seçim gündeminden CHP’nin Adana’daki çalışmalarına varana değin bilgiler aktarıp basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İLÇELERLE EL ELE VERDİK

Bir sorumuz üzerine CHP Adana İl Başkanı Dr. Anıl Tanburoğlu, görevden alınmaları söz konusu olduğunda hekimlikten geldiğini ve mesleğine geri döneceğini söyledi. Partisinin dışlanmış, ötekileştirilmiş her insana sahip çıkarak yanında duran bir siyaset yaptığını belirten Tanburoğlu, Adana’da CHP’yi daha güçlü kılmak adına tüm ilçelerle birlikte hareket ederek aktif saha çalışmasıyla yerel seçimlere doğru ilerlediklerinin altını çizdi.

SANSÜR KONUSUNU GÖRÜŞECEĞİZ

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin meclis oturumlarının belediye hesaplarından canlı yayınlanmasına getirilen sansür konusundaki görüşlerini sorduğumuzda İl Başkanı Tanburoğlu, ‘Bu konuyu Serdar Seyhan Beyle gurup başkanvekilimiz olması nedeniyle gündemimize almıştık.  Serdar Seyhan’ın beyin kanaması geçirerek yoğun bakıma alınmasından ötürü ötelemek durumunda kaldı. Elbette sansür doğru bir karar olmaz. Görüşüp sizleri bilgilendireceğim’ yanıtını verdi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın yeniden Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterilip gösterilmeyeceğine dair soruyu yanıtlayan Tanburoğlu, ‘Bir önceki dönem adaylığı 18 Aralık tarihinde açıklanmıştı. Daha önümüzde sayılı günler var. Adaylığının açıklanacağına dair gelişmelerin yaşanacağını ümit ediyorum’ yanıtını verdi.

MECLİSLERDE GÜÇLÜ TEMSİL İMKANI

Belediye meclislerinde mesleğinde başarılı ve meclislerde mutlak suretle yer almaları gereken meslek temsilcilerinin yer alıp almayacağına dair sorumuzu da yanıtlayan İl Başkanı Dr. Anıl Tanburoğlu, ‘Ön seçim veya başkaca metot ne  olursa olsun meclislerde muhasebeci, avukat, şehir plancısı, kent ettik uzmanı gibi isimlerin yer almasında yarar olduğunu düşünüyorum’ dedi.

YÜREĞİR’DE SEÇİM KAZANMAYA YAKINIZ

Yüreğir’de seçim kazanmanın gerektiğine işaret eden Anıl Tanburoğlu, son anketlerde CHP’nin Yüreğir’de seçim kazanmaya en yakın parti olduğunu da sözlerine ekledi. Kadın kotası üzerine bir soruyu da yanıtlayan Tanburoğlu, CHP’nin kadına önem  veren bir parti olduğunu ve bu  hakkın kadınlara kullandırılmasında her zaman olumlu siyaset ürettiğinin altını çizdi. CHP Adana İl Örgütü olarak partinin kurumsal kimliğinin oturması adına yeni dönem çalışmaları başlattığını kaydeden Tanburoğlu, ‘bundan sonra basın ile daha çok bir araya geleceğiz’ sözünü de verdi.