Taraflar kararlarında ısrarlı

Kavganın çıktığı mecliste alınan karaların zabıtları sonraki oturumda onaylanmadı.

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Eylül ayı oturumlarında Başkan Zeydan Karalar tarafından komisyonda bekleyen 2 gündem maddesini yetkisini kullanarak meclise getirmesiyle başlayan ve ardından kavganın çıktığı mecliste alınan kararlar, bir sonraki meclis oturumunda (dün yapılan) meclis zabıtlarının oylamasında onaylanmadı. Cumhur ve Millet İttifakı’na mensup üyeler kararlarında ısrar ederken, olayların merkezindeki isimler ise dün ortamı yumuşatıcı, özür dileyici konuşmalar yaptılar.
 
GÜLAÇTI’DAN KARALAR’A ELEŞTİRİ
 
AK Parti Grup Başkanvekili Ozan Gülaçtı, önceki gün meydana gelen olaylı mecliste Başkan Zeydan Karalar’ın sebebiyet verdiği kanunların dışına çıkılan yöntemleri meclis kürsüsünden dile getirip yapılan oylamanın da hukuksuz olduğunu savundu. Gülaçtı, işaret yöntemiyle yapılan oylamada meclis katiplerinin yetkisini de hiçe sayan tutum içine girdiğini iddia ettiği Karalar’ı bir kez daha mecliste sert bir şekilde eleştirdi.
 
ÖZÜR MECLİSİ
 
CHP’li Sedat Gül, Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe’den özür dileyerek “Bizim Adana’ya karşı yüce meclisin sorumlulukları var. Bizim fikir, proje üretmemiz gerekiyor. Dün 2 madde oylandı ve geçti. İtirazlardan sonra tatsız bir hadise yaşandı. Bununla ilgili ben Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe’den özür diliyorum. Meclisten de özür diliyorum” dedi.

DÜNÜ UNUTTUK
Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe de mecliste 6 buçuk yıldır böyle bir olay yaşamadığını belirterek, “Dün münferit bir olay oldu. Ben Sedat kardeşime kasti olarak bana darpta bulundun veya başkası bulundu diye bir sözüm yok ancak o arada dün şiddetli bir şekilde darp edildim. Ben dünkü olayın Adana'mıza yakışmadığını ifade etmek istiyorum” dedi.

KARALAR’DA ÜZGÜN
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da dünkü yaşanan olayın Adana’ya yakışmadığını söyledi. Karalar, dünkü oylamada herhangi bir şaibenin olmadığını belirterek, "Kimsenin bir şey kaçırdığı falan yoktur. Görüntüleri sizlere vereceğiz oradan izleyebilirsiniz. Bu kararlar hep Adana lehine" ifadelerini kullandı.