Tarım ve Orman Bakanlığına Vahit Kirişçi atandı

Görevinden istifa eden Tarım ve Ormancılık Bakanı Bekir Pakdemirli'nin yerine Vahit Kirişçi atandı.

Görevinden istifa eden Tarım ve Ormancılık Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yerine Vahit Kirişçi atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmî Gazete’de yayımlanan atama kararına göre, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli istifa etti.

Resmî Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararında, “Görevden af talebi kabul edilen Bekir Pakdemirli’den boşalan Tarım ve Orman Bakanlığına Vahit Kirişçi Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 104’üncü ve 106’ncı maddeleri gereğince atanmıştır” dendi.

Pakdemirli, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin 10 Temmuz 2018'de belirlenen ve 16 bakandan oluşan ilk kabinesinde yer alan Bakanlar arasında bulunuyordu.

Pakdemirli’nin geçen yaz çıkan orman yangıları sırasında “ormanların korunmasında ve yangınlarla mücadelede belediyeleri sorumlu tutması” büyük tartışmalara yol açmıştı.

Yeni Bakan Vahit Kirişci, 4 Aralık 1960 Kahramanmaraş doğumlu.  Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesini bitiren Kirişçi, Yüksek lisansını Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Fen Bilimleri Enstitüsünde, doktorasını İngiltere Cranfield Üniversitesinde yaptı.

3 Kasım 2002 genel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi listesinden Adana Milletvekili seçilen Kirişçi, Türkiye-Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonunda başkan vekili, TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonunda da Başkan olarak görev aldı.

Evli ve üç çocuk babası olan Kirişçi İngilizce biliyor. (ajansbizim)

Bakan Vahit Kirişçi