Tatarlı Höyüğü'ne destek

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Ağustos ayı meclis oturumlarına başkanlık idaresi tarafından getirilen bir teklif ile Tatarlı Höyüğü'ne destek verecek. Komisyonlara sevk edilen gündem maddesinin yarın toplanacak olan belediyenin Ağustos ayı son oturumunda meclise getirilerek oylanması bekleniliyor.

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı meclis oturumlarına başkanlık idaresi tarafından getirilen bir teklif ile Tatarlı Höyüğü’ne destek verecek. Komisyonlara sevk edilen gündem maddesinin yarın toplanacak olan belediyenin Ağustos ayı son oturumunda meclise getirilerek oylanması bekleniliyor.
KEŞKE KONUŞTURULMUŞ OLSAYDIM!
Konu hakkında bir açıklama yapan Başkan Zeydan Karalar, Tatarlı Höyüğü’nün turizme kazandırılması ve tanıtımının daha iyi yapılması gerektiğine işaret edip bu konuda hazırlanan gündem maddesine destek veren tüm belediye meclis üyelerine teşekkür etti. Bu arada Başkan Zeydan Karalar’a Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay Pozantı Kongresi’nin düzenlenmesinde gösterdikleri katkılardan dolayı plaket ve çeşitli eserleri hediye etti. Başkan Karalar plaket töreni sırasında yaptığı konuşmada ‘Keşke konuşturulmuş olsaydım. Çok önemli bilgileri aktaracaktım’ dedi.
GÜNDEMDEKİ KONULAR…
Bu arada Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Ağustos ayı oturumlarında Osmaniye’nin Cevdetiye ile Endonezya’nın Padangsıdımpuan Belediyeleri ile Büyükşehir Belediyesi’nin kardeş şehir ilan edilmelerine ait gündem maddesi de dikkatleri üzerine topladı. Bu arada Kozan ve Ceyhan Sebze ve Meyve Toptancı Hallerinin ilçe belediyelerine devir edilmeleri yine meclisin gündemine alındı. Kocavezir İş Merkezi’nin 1, 2 ve 3.katlarındaki otopark alanının devride meclisin gündeminde tartışılacak konular arasında yerini aldı. Meclis oturumları bugün saat 14.00’de kaldığı yerden devam edecek.
PROTOKOL İMZALANMIŞTI
Eylül 2019 tarihinde Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile Ç.Ü. Tatarlı Höyük Kazıları ve Bilisel Araştırma Komplesi’ndeki kazıları gerçekleştiren heyetin Başkanı Doç. Dr. Serdar Girginer arasında kazılara destek verilmesi için protokol imzalanmıştı. Başkan Zeydan Karalar burada yaptığı konuşmada tarihi değerlerin onlarca yıl beklemeden gün yüzüne çıkartılıp turizme kazandırılmasını istediklerini belirterek, “Gastronomi ve tarihle ilgili Adana’ya yerli turist almaya başladık. Biz Tatarlı Höyük çalışmasına destek veriyoruz ama bunu artırmamız gerektiğini biliyoruz. Tarihi değerlerin gün yüzüne onlarca yıl beklemeden çıkarılması için iş birliği yapmalıyız. Tatarlı Höyüğünde 9 bin yıllık tarih var. Önemli eserlerin bir an önce ortaya çıkarılıp, turizm açısından kullanılması gerek” demişti.