TAYYAR BEYİN 'YANLIŞ TERCİH OLDUĞU' TARTIŞMASI

Adana'daki turizm ve lezzet konulu etkinliklerde ÇUKTOB Başkanı olması nedeniyle organizede yer alması istenilen Tayyar Zaimoğlu'nun 'karar verir mercide' bulunuyor gözükmesi yerel basında tepkilere neden olurken, bu ismin tercih edilmesinin doğru bir adres olup olmadığı da basın camiasının tartışma konusu oldu.

Adana’daki turizm ve lezzet konulu etkinliklerde ÇUKTOB Başkanı olması nedeniyle organizede yer alması istenilen Tayyar Zaimoğlu’nun ‘karar verir mercide’ bulunuyor gözükmesi yerel basında tepkilere neden olurken, bu ismin tercih edilmesinin doğru bir adres olup olmadığı da basın camiasının tartışma konusu oldu.
 
21 ŞEFİ ADANA’YA GETİRDİLER
Bu yıl İstanbul’da beşincisi düzenlenecek olan Gastromasa etkinliğine katılacak olan dünyaca ünlü şefler Adana’ya davet edildi. Adana Valiliği, Adana Büyükşehir Belediyesi ve Çukurova Kalkınma Ajansı’nın işbirliğinde Gastromasa komitesi 18 ülkeden gelen 21 şefi ve gazetecileri Adana yemeklerini tatması için Adana’ya getirdi. Akşam deniz ürünlerini tadan şefler ve gazeteciler, ardından Park Zirve Zaimoğlu Restoranı'na kentin yöresel yemeklerini tatmak için geldi.
 
ADRES ZAİMOĞLU’NUN TESİSLERİ!
Böylesine önemli ve Adana’nın tanıtımına katkı koyacak bir organizasyonda Adana Valisi Mahmut Demirtaş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile organizenin paydaşlarının katılımı temin edilir iken Tayyar Zaimoğlu’nun Park Zirve Tesisleri’nin adres olmasından ve daveti de Zaimoğlu’nun yapmasından kaynaklanan ‘ayrıştırmanın yapılmasına’ yerel basın tepki gösterdi. Adana’nın tanıtımını yerel basından daha çok düşünüyor gibi gözüken Zaimoğlu’nun kişisel başarısı da ‘olumsuzluk’ olarak nitelendiriliyor.
 
ZAİMOĞLU’NUN DÜŞEN BAŞARI GRAFİĞİ
Valilik yetkilileri Tayyar Zaimoğlu’nun ÇUKTOB Başkanı olması nedeniyle mecburen etkinliklerde yer aldığına dair konuya yaklaşımlarda bulunması yerel basının bu tip etkinliklerde dışlanmasının önüne geçemedi. Meslek örgütünün temsilcisi görünümündeki Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nin de bu tip yerel basına karşı alınan tavırlar karşısında sessiz kalışı, olaydan haberdar değilmiş gibi gözükmesi de basın kuruluşları arasında sert eleştirilere neden oluyor. Tayyar Zaimoğlu’nun Adana’daki başarı grafiğinin her geçen gün aşağıya doğru yol aldığı sektörün birinci konuşma önceliği olarak gözüküyor.
 
ÇUKTOB BAŞKANI OLARAK NASIL SEÇİLDİ?

Tayyar Zaimoğlu’nun ÇUKTOB Başkanı seçilmesi de oldukça ilginç. Zaimoğlu’nun ÇUKTOB’a başkan olmasının mümkün gözükmemesi üzerine önce bir başkan arayışına girilir. O tarihte Seyhan Oteli’nin Müdürü olan Can Akşit ÇUKTOB Başkanı olarak aday yapılır. Tayyar Zaimoğlu’da Can Akşit’in yönetim kurulu üyesi olarak seçimlere katılır. ÇUKTOB delegesinden oy alarak başkan seçilmesi ihtimali tamamen zayıf olan Tayyar Zaimoğlu, Can Akşit’in başkanlığındaki yönetim kurulu üyesi olarak genel kuruldan seçilir.
 
Ne tesadüftür ki, Can Akşit bu arada Seyhan Oteli’ndeki görevine son verilmesi nedeniyle ÇUKTOB Başkanlığı’ndan istifa eder. Can Akşit’ten boşalan koltuğa Tayyar Zaimoğlu oturur. ÇUKTOB üyelerinin Tayyar Zaimoğlu konusunda olumsuz yaklaşımları ve başkan seçtirmemek konusundaki tavrını ‘Bay-pas’ eden aklın, Lezzet Festivali üzerinden prim yaparak lobi oluşturması da Adana yerel basının gündemi oldu. Adana Valiliği’nin özellikle Zaimoğlu konusunda yükselen sesleri dikkate alarak ileriki dönemlerde yol haritasını bu anlamda çizmesi yerel basının temel isteği olarak belirginleşti