Tek gayeleri Adana

Çukurova SKAL'ın 'Tarihi Adana Buluşmaları' toplantısı turizm dostlarına ev sahipliği yaptıb

Çukurova SKAL’ın ilklerin, enlerin kenti olarak bilinen Adana’yı daha iyi nasıl tanıtabiliriz sorusuna yanıt arayarak kafa yorması ile ortaya çıkan ‘Tarihi Adana Buluşmaları’ ismi altındaki toplantısı Adana Müzesi’nde gerçekleşti. Tek gayeleri Adana olan katılımcılar, daha iyi tanıtılan bir Adana özlemlerine ait düşüncelerini paylaştılar.
ÖZDEMİR: ŞEHRİ TANITMAK BİZİM GÖREVİMİZ
Çukurova SKAL Başkanı Meltem Özdemir, Çukurova SKAL gurubu olarak projelerinin onaylanmasından duydukları memnuniyeti dile getirip ‘Milli Mensucat Müzesi’ni tanıtmak, katkı koymak, şehri tanıtmak, müze alışkanlığını geliştirmek en büyük hedefimizdir. İl ekonomisine katkı koyan bir yapımız var. Adana Kız Lisesi’nde, Adana Konağı’nda, Varda Köprüsü’nde ve Taşköprü’de teması Adana üzerine olan etkinlikler düzenleyeceğiz. Projelerimizi birlikte yapacağız’ dedi.
GÖÇHAN: KÜRESEL TURİZMCİLİĞİN ADI SKAL
Çukurova SKAL’ın ilk kuruluşundan bugüne kadar emekleriyle turizmcilerin Nesrin Ablası olarak bilinen Nesrin Göçhan, SKAL’ın vizyonu hakkında bilgiler verdi. SKAL’ın global bir ticaret birliği olduğunu kaydeden Göçhan, küresel turizmcilik adına SKAL’ı önemsediklerini söyledi. Göçhan, Türkiye’de toplam 17 SKAL Kulübü’nün olduğunu ve Çukurova SKAL’ın ise 27 Eylül 2001’de kurulduğunu ifade etti.
UYGUR: ENDEMİK BİTKİ MÜZESİ KURULACAK
Dr Haluk Uygur’un ‘bugün bir rüya gördüm. Kuşlar güneşe doğru uçuyorlardı’ temalı bugüne kadar yaptığı çalışmalarından özetler sunduğu konuşmasında vurguladığı en önemli konu ‘Adana’nın organize olarak var olan değerleri kullanması’ olduğuna işaret etti. Uygur, Adana’nın endemik bitkilerini araştırdıklarını, Ç.Ü. Eczacılık Fakültesi’nin bünyesinde HERBERYUM Müzesi oluşturacaklarını ve inşaatının devam ettiğini belirterek ‘Bizim verdiğimiz 2 bine yakın endemik bitkilerin fotoğrafları var. Bu sayıyı 3 bine ulaştıracağız’ dedi.
İDEMCİ: TANITIM EKSİKLİĞİMİZ VAR
Rehberler Odası Başkanı Kudret İdemci toplantıda yaptığı konuşmada güzel topraklara sahip olan Adana’nın en büyük değerlerinden birisi olan Ramazanoğlu Konağı’nın ilgisizlik yüzünden kapatılma durumuna geldiğini ve bunun da üzücü olduğunu söyledi. Deste verilmesi gereken turizm konusunda rehberler olarak karşılaştıkları güzelliklerden örnekler veren İdemci ‘Tanıtım eksikliğimiz var. Gençleri turizm konusunda yönlendirip bu yarının güvencesi olan arkadaşlarımızı aşılamamız gerekiyor’ dedi.
TARİ: SOSYAL MEDYA FENOMENLERİNİ ÖNEMSİYORUZ
Turizm İl Müdürü Sabri Tari ise Adana’nın festivaller kenti olduğunun altını çizdiği konuşmasında sosyal medya fenomenlerini önemsediklerini ve çağın artık sosyal medya üzerinden ilerleyen bir çağ olduğunu ifade etti. Adana’ya yönelik algı operasyonları geliştirip turizmi de böylelikle ayağa kaldırıp koşar adım hale getirmenin en büyük hedefleri olduğunu söyledi.
Daha sonra Çukurova SKAL Başkanı Meltem Özdemir, Sabri Tari, Nesrin Göçhan, Haluk Uygur ve Müze Müdürü Nedim Dervişoğlu’na plaket takdim etti.