Tenezzül etmediler

ÇGC 'Özel Ödül' verdi ancak ödül sahipleri nazarı dikkate almayarak 'ödül sizin olsun' der gibi davrandılar.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nin 2017 Basın Ödülleri’nin kimlere verileceğine ait duyurunun yapıldığında ÇGC Özel Ödülleri’nin İstanbul ve Yurt Dışında görev yapan gazetecilere verildiğini gördük. Bu ödül alan isimler arasında CNN’den İrfan Sapmaz, Fox TV’den İsmail Küçükkaya, Hürriyet’ten Yalçın Bayer ve TRT’den Fuat Kozluklu’da yer aldılar. Ödül töreni yapıldığında özel ödüle layık görülen 4 isim ‘ödül sizin olsun der’ gibi tenezzül dahi etmeyerek Adana’ya gelmediler.
GEREKÇELERİ ‘MAZERETİMİZ VAR’ OLACAK GİBİ
ÇGC Yönetiminin cemiyetin sesini biraz daha gür bir şekilde duyurmayı ve Torosları aşmayı düşünerek yaptığı jest nitelikle özel ödülleri bilindiği üzere 2017 yılına ait ödüllerdi. 2017 yılının ödülü, 2019 yılına girilecek olan Aralık ayının son gününde düzenlenen törenle hak sahiplerine gecikmeli olarak dağıtıldı. Yani ödül tesliminde dahi yılların ciddiyetinden uzaklaşan ÇCG yönetiminin özel ödüllerini almaya gelmeyen ödül sahiplerinin gerekçeleri nedir bilinmez ama ÇGC’nin ödül törenine gelmeyen İsmail Küçükkaya, 5 Ocak Gazetesi’nin ödül törenine katılarak gazeteyi onurlandırdı.
ÇGC’NİN ÖZEL ÖDÜLLER ELLERİNDE PATLADI
Diğer ödül sahipleri olan İrfan Sapmaz, Yalçın Bayer ve Fuat Kozluklu’nun ÇGC ödül törenine katılmama gerekçelerinin ne olduklarına ait kamuoyuna bir açıklama yapılmadığından ‘mazeretleri var’ ifadesi ile katılmamaya gerekçe bulunulacağı da beklenen sıcak gelişme olarak karşımızda duruyor. Popülist yaklaşımlarla ödül vermenin hakim olduğu ÇGC’nin özel ödüllerinin ellerinde patlamasından sonra ödülleri kargo ile hak sahiplerine ulaştırmaktan başkaca da çıkar yollarının kalmadığı gözleniyor. ÇGC üyeleri, bu tür ödül dağıtımını ve tören düzenlemesini ÇGC tarihinde ‘eski köye yeni adet’ olarak nitelendirmekten de geri kalmadılar.