Tepebağ fotoğraflarla güzelleşiyor

Adana Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı şehrin eski yerleşim alanı olan Tepebağ Mahallesi'ndeki eski ve tarihi mekanların dış cephelerini grafiti sanatçılarının eserleriyle süslüyor.

Adana Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı şehrin eski yerleşim alanı olan Tepebağ Mahallesi’ndeki eski ve tarihi mekanların dış cephelerini grafiti sanatçılarının eserleriyle süslüyor.
Kentin hafızası niteliğindeki Tepebağ, Kayalıbağ ve Ulucami Mahalleleri’ndeki eski ve tarihi mekanların restoresine başlandı. Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen çalışmalar sırasında Eski Hayat Hastanesi Sokağı’ndaki bazı binalara sanatçılar tarafından grafitiler yapıldı.
Adı Karatepe Aslantaş Arkeoloji Alanı Kazıları ile özdeşleşen merhum Arkeoloğ Halet Çambel, Varda köprüsü, tarihi Büyük Saat ve bakırcı ustası figürleri duvarlarda hayat buluyor. Adanalılar fotoğrafları gördüklerinde, ‘’Adana’nın turizm kenti olma yolundaki çalışmalarından dolayı büyükşehir belediyesine teşekkürlerimizi sunuyoruz’’ diyorlar.
 

Tepebağ grafiti