Terör bağlantılıları işe almışlar!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Seyhan Belediyesi'nin terörle olan bağlantısını açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Seyhan Belediyesi’ne ilişkin tespitlerini kamuoyu ile paylaştı. Belediye Başkan Yardımcısı Funda Buruk’un PKK Terör örgütünün sözde bölge sorumlusu ve halen tutuklu olan terörist Mehmet Saruhan ile irtibatlı olduğu belediyede sözde değer ailesi olarak elemanları işe aldığını iddia etti.

FUNDA BUYRUK İŞE ALMIŞ

Funda Buyruk’un yargılamasının devam ettiğini ve açığa alındığını söyleyen İçişleri Bakanı Soylu, “12 kişiden 1’i hakkında terör örgütüne üye olmak suçu çerçevesinde yürütülen soruşturma devam ediyor. 3’ünün ise 'PKK/KCK terör örgütüne üye olma', 'PKK/KCK adına korsan gösteriye katılma', 'PKK/KCK terör örgütünün propagandasını yapma' suçlarından mahkûmiyet kararları olduğu ve bu suçları adli sicil belgelerinde göründüğü halde belediyede çalışmaya devam etikleri tespit edilmiştir. Soruşturma kapsamında Funda Buyruk’un, örgütle iltisaklı kişileri işe aldığı tespit edilmiştir.’ dedi.

27 KİŞİNİN YARGILAMASI DEVAM EDİYOR

Bakan Süleyman Soylu,  belediye çalışanı Mahsum Uzun’un da terör örgütü tarafından değer ailesi olarak adlandırılan ailelerden olduğu ve kız kardeşi Amara-Semsur kod adlı Çağla Uzun’un PKK/KCK terör örgütünün kırsal alanında faaliyet yürütmekteyken 2017 yılında etkisiz hale getirildiği tespit edilmiştir. Adli makamlara sevk edilen 4 şüpheli tutuklanmış, 2 belediye personelinin de aralarında bulunduğu 27 şahsın adli kontrol kararıyla yargılanmalarına devam edilmektedir." İfadelerini kullandı.