Tersine dünya!

MHP'li Gökçe, Bahçeli'yi ziyaret ederek seçimlerden dolayı tebrik etmiş

- 24 Haziran seçimlerinde ilçesindeki partisinin oylarının düşmesine engel olamayan Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe’nin Ankara’ya MHP Genel Merkezi’ne giderek Genel Başkan Devlet Bahçeli’yi ‘seçim başarısından dolayı’ tebrik etmesi ‘Dünya tersine mi dönüyor?’ sorusunun sorulması olarak değer buldu.
 
OYLAR DÜŞTÜ!
İlçe belediye başkanının yerel siyaset yapan bir isim olarak halkını hizmetleriyle memnun etmesinden kaynaklı partisinin oylarını artırması beklenir iken 1 Kasım 2015 seçimlerine göre oyların düştüğü Saimbeyli’de MHP adeta hezimete uğradı. Belediye başkanının oylarını artırarak Ankara’ya genel merkeze gidip genel başkana ‘Sayın Genel Başkanım, ilçemizde oylarımızı artırıp sizin yüzünüzü kara çıkarmadık’ demesi gerekir iken aksi gerçekleşti. Belediye başkanı Ankara’da genel başkana ‘seçimlerde başarı gösterdiniz. Sizi tebrik ederim’ dedi.
 
RAKAMLAR YALAN SÖYLEMEZ
1 Kasım seçimlerinde Saimbeyli’de Ak Parti’nin oy oranı yüzde 54,62 olup aldığı oy miktarı ise 4 bin 849’du. MHP ise o tarihte yüzde 30.83 oy oranı ile 2 bin 737 oy almış ve ilçede ikinci parti olmuştu. CHP’nin oy oranı yüzde 11.06 olup sandıktan CHP’ye 982 oy çıkmıştı. 24 Haziran seçimleri MHP için adeta hezimet oldu. Ak Parti, yüzde 51.91 ile 4 bin 429 oy aldı ve adeta oylarını korudu. MHP ise yüzde 24.68 oy oranı ile 2 bin 107 oy aldı. Yüzde 6 oranında oyları düşen MHP’nin Belediye Başkanı bu başarısızlığı nasıl izah edecek diye sorulur iken, genel merkeze gidişi ile ilgili basın bülteni gazetemizin haber merkezine ulaşınca adeta şok yaşadık.
 
GÖKÇE NELER SÖYLEDİ?
Belediye adına gönderilen bültende ‘Mustafa Şahin Gökçe, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ziyaret ederek, seçim başarısını tebrik etti, saygılarını iletti’ İfadelerine yer verilmişti. Ve bültende şu ifadelere dikkat çekildi. ‘MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye, Milliyetçi Hareket’in Türkiye genelindeki seçim başarısı nedeniyle tebriklerini ileten Mustafa Şahin Gökçe, “Devlet Bahçeli Bey’in ‘Halka hizmet, Hak’ka hizmettir’ şiarıyla çalışmaya devam ediyoruz. Sayın Genel Başkanımız, Türk Dünyasının Bilge Lideri, Türkmen beyimiz Sayın Devlet Bahçeli Bey’e, ülkemizin geleceğiyle ilgili öngörüleri ve seçim başarısı dolayısıyla hayranlıklarımızı ilettik, tebrik ettik, ellerinden öptük. Sayın Genel Başkanımıza, Milliyetçi Belediyecilik üzerine bizlere aktardığı talimatlar doğrultusunda halkımıza verdiğimiz hizmetler hakkında da bilgi ilettik. Ayrıca, Saimbeyli’mizin ünlü Saimbeyli kirazından tatması için kendisine ikram ettik. Kendisi de bizlere, Türk Milleti’ne daha iyi hizmet etmemiz konusunda telkinlerde bulundu’
 

Saimbeyli Şahin Gökçe tebrik MHP