TEŞEKKÜRLER ERDOĞAN

Gazetemiz gündeme getirdi, Milletvekili Sümer meclise taşıdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise son noktayı koydu.

Gazetemizin gündeme getirdiği ‘Öğrenciye yemek yasağı’ haberinden sonra konuyu CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer meclise taşıdı. Sağlık Bakanlığı harekete geçti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ile dün yayınlanan Resmi Gazete ile de ‘hastanelerde staj yapan öğrencilerin ücretsiz yemek yemeleri’ temin edildi.
30 EKİM’DE HABERİMİZ YAYINLANDI
Başta Seyhan Devlet Hastanesi olmak üzere Adana’daki kamu hastanelerinde Özel Sağlık Okullarının staj yapan öğrencilerine yemeğin ücretsiz olarak verilmesine yasak konulduğuna dair haberimiz 30 Ekim 2018 tarihli gazetemizde ‘Öğrenciye yemek yasağı’ manşeti ile haber olarak yayınlandı. Sağlık Bakanlığı’nın genelgesi ile öğrencilerin yemek yiyemediklerinin haberimizde yer almasından sonra CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer duyarlılık gösterip konuyu TBMM’ye taşıdı.
SÜMER: YAKIŞIK ALMAMIŞTIR
Haberimizden sonra bir açıklama yapan CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, sağlık bakanlığının hastanelere gönderdiği genelgenin basında yer almasına dikkat çekip ‘Geleceğin sağlıkçısı olan çocuklarımıza üç kap yemeği çok görmek doğru mudur? Neye hizmet ettiği belli olmayan bu genelge ile öğrenciler arasında ayrımcılık yapmak yakışık olmamıştır. Çocuklarımızın ve ailelerinin yaşadıkları bu mağduriyeti biran önce çözün’ uyarısında bulundu.
YANITI BAKAN YERİNE GÜVENÇ VERDİ
Orhan Sümer’in bu konuşmasının ardından Sağlık Bakanının mecliste bulunmaması nedeniyle Sümer’in bu sorusuna yanıt vermek Meclis İçişleri Komisyonu Başkanı ve eski Vali Celalettin Güvenç’e düştü. Başkan Güvenç, Sağlık Bakanının mecliste olmadığını ve Orhan Sümer’in bu sorusunun kendisine iletileceğini oradan gelen yanıtında milletvekili arkadaşa ulaşacağını söyledi ve ekledi. ‘Bu genelgenin ne olduğunu bilmiyoruz. Öğrenip bilgi vereceğiz’ dedi.
BAKINIZ MADDE NASIL DEĞİŞTİRİLDİ?
Bu gelişmelerin ardından dün yayınlanan Resmi Gazete’de ‘Yataklı Tedavi Kurumları İşletme Yönetmeliği’nde’ yapılan değişiklik yayınlandı. Sağlık Bakanlığı’nın hazırladığı taslak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunuldu. Erdoğan’ın da onayı ile 1982 yılında yayınlanan 89 nolu genelgedeki ilgili madde ‘Staj yapan öğrenciler staj yaptıkları günlerle sınırlı olmak üzere hastalar için oluşturulan yemek servisinden ücret ödemeden yararlanırlar’ ibaresi eklenerek düzenlendi. Böylelikle öğrencilerin mağduriyetleri ortadan kaldırılmış oldu. Karara imza atan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a binlerce öğrenci velisi ve öğrenciler teşekkür ettiler.