Teşekkürler Gül ve Duran

Yeni yargı paketinde icra ilanlarının kaldırılması yönünde bir karar bulunmadığını açıklayan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Rıdvan Duran'a Adana'daki yerel gazetelerden teşekkür geldi.

Yeni yargı paketinde icra ilanlarının kaldırılması yönünde bir karar bulunmadığını açıklayan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Rıdvan Duran’a Adana’daki yerel gazetelerden teşekkür geldi.
 
BAKAN GÜL GAZETELERİ RAHATLATTI
Gül’ün “Yargı Paketi’nde hukuk usulüne ilişkin düzenlemeler söz konusu. Ancak bildiğiniz gibi icra ve basın ilanlarıyla ilgili herhangi bir düzenlemenin sona erdirilmesi gibi bir düşünce söz konusu değil. Böyle bir düzenleme yargı paketinde söz konusu olan bir düzenleme değil.
Dolayısıyla gazete, medyanın da desteklenmesi, hür bir şekilde yayınlarını yapabilmeleri ve bu anlamda desteğin sürmesi için ilanlarla ilgili, sona erdirmeyle ilgili şu an itibarıyla pakette herhangi bir düzenleme söz konusu değil.” şeklindeki açıklaması basın camiasını mutlu etti. Adana’da yerel gazeteler de Bakan Gül ile Genel Müdür Duran’a ‘teşekkür ediyoruz’ açıklamasında bulundular.