TEŞEKKÜRLER KARALAR

'Akıllı dokunuşlar istiyoruz' diyerek yaptığımız çağrıya sadece Zeydan Karalar'dan yanıt geldi

16 Mayıs 2019 tarihli gazetemiz manşetinde ‘Akıllı dokunuşlar istiyoruz’ diyerek Adana Büyükşehir, Seyhan ve Yüreğir Belediye Başkanlarına çağrıda bulunup ortada duran yanlışlığa son verilsin istedik. Bu çağrımıza tek yanıt Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’dan geldi.
2 BELEDİYE DE DUYARSIZ KALDI
Çağrımızda Adana Büyükşehir Belediyesi’nin yeni hizmet binasında Türkiye Cumhuriyeti ifadesinin yer almadığını, Yüreğir Belediyesi’ndeki T.C. ifadesinin de kaldırılmış olmasından dolayı yerine yeniden yazılmasını ve Seyhan Belediyesi’ndeki Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nin önündeki totemde eski Başkan Azim Öztürk döneminde yaptırılan Seyhan Kültür Merkezi’nin ifadesinin yer aldığını belirtip her üç belediye başkanına da açık çağrıda bulunarak yanlışlığın sona ermesi istemiştik.
KARALAR FARKI
Seyhan ve Yüreğir Belediyelerinden bu konuda maalesef olumlu bir adım atılmadı. Yanlışlığın devam etmesinden memnun olunacak ki her iki belediyede konuyla ilgilenmeyi tercih etmedi. Adana Büyükşehir Belediyesi ve Başkanı Zeydan Karalar duyarlılık gösterip talimat vererek belediyenin isminin önüne Türkiye Cumhuriyeti ifadesini ekletti. Biz de Çukurova Barış Gazetesi olarak kendilerine ve belediye yetkililerine bu duyarlı davranışlarından ötürü teşekkür ediyoruz.