Tezatlık yaşıyorlar!

Karalar ile Akay, 6 aylık sürede fikir ayrılığına düştüler.

CHP’den her ikisi de belediye başkanı seçildi. Halef ve selef oldular. Zeydan Karalar Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı makamına, Akif Akay ise Seyhan Belediye Başkan koltuğuna oturdu. Aralarındaki fikir ayrılığı göreve başlar başlamaz oluşmaya başladı. Önceleri sadece partilisinin bildiği bu ayrılık şimdileri kamuoyu ile paylaşılan twitler ile gün ışığına çıktı. Her ikisi de farklı düşünce yapısıyla “CHP’nin iki belediye başkanı yol ayrımına girdiler” ifadesiyle örtüşen tezatlığı yaşamaya başladılar.
SEYHAN MECLİSİ AYAĞA KALKTI
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Adana’ya gelerek hak sahiplerine bizzat eliyle “Halk Kart” dağıttığı gün o tarihte Seyhan Belediye Başkanı olan Zeydan Karalar önemli bulduğu hizmetin kıymetini günlerce Adanalı insanlara anlattı. Büyükşehir Belediye Başkanı olunca da “Halk Kart” uygulamasının devam etmesinden yana tavır koydu. Lakin Seyhan Belediye Meclis Üyeleri ‘Seyhan’ın Halk Kartlarının İmamoğlu’nda ne işi var? Seçim kazanmak için mi kart dağıtıldı? Altında yüksek model araç ve lüks daireleri olanlara kart verilmiş’ uyarısı yapınca Seyhan Belediye Başkanı Akif Akay olaya derhal et attı.
KARALAR: İNSANLARI MAĞDUR EDEMEZSİN
Seyhan Belediye Başkanı Akif Akay “Halk Kart” uygulamasına ara verildiğini, Yılbaşına kadar da para yatırılmayacağını, yeniden değerlendirme yapılmasının ardından tekrar uygulamaya devam edebileceklerini kamuoyu ve meclis üyeleri ile paylaştı. İşte ne oldu ise bundan sonra oldu. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, sosyal medya hesabı üzerinden Akif Akay’ı uyardı ve yanlış yaptığını ifade etti. Karalar, Halk Kart için Büyükşehir Belediyesi’nden Seyhan Belediyesi’ne para aktardığını da açıkladı. “Yanlışlık var ise ayıklanır, insanlar bu şekilde mağdur edilmez” çıkışı Karalar’dan gelince Akif Akay’da aynı gün Karalar’a yanıt verdi.
AKAY: HALK KART ÖDENEĞİ GELMEDİ
Seyhan Belediye Başkanı Akif Akay, Karalar’ın bu twitini gördüğünü ifade edip “Büyükşehir Belediyesi’nden Halk Kart için bir ödenek gelmedi. Büyükşehir Belediyesi’nde ciddi rakamlarda alacağımız var. Bu miktar 20 milyon liranın üzerindedir. Seyhan Belediyesi’ne asla ödeme yapılmamıştır” dedi ve Karalar’ı adeta yalanladı. Akif Akay, Zeydan Karalar ile CHP’de birlikte siyaset yapmalarına karşın aynı düşünmediklerini Karalar’ın bireyler ve geniş siyasi ağırlığı olan kişiler üzerinden siyaset yaptığını, kendisinin ise siyaseti genelleştirip katılımcı ve yarar sağlayıcı yöntemler üzerinden götürdüğünü belirterek farklı düşünmelerinin gayet doğal olduğunu ifade etti.
AKAY’I KARALAR ADAY YAPMIŞTI!
Adana Büyükşehir Belediyesi ile Seyhan Belediyesi’nin halef-selef noktasındaki iki ismin 6 aylık süre içinde tezat noktada durmaları, Akif Akay’ın aday olması için Genel Merkeze dahi baskı kurup diğer aday adayları ile arasındaki makası açan Zeydan Karalar’ın ‘Akay aday olacak’ diretmesinden sonra gelinen noktayı Adanalılar “Sanıyoruz ki Karalar Sayın Akay’ı aday yapmakla bin pişmandır” diyerek yorumlama noktasına geldiler. Halk Kart konusunda CHP Genel Merkezi’nin nasıl bir tavır takınacağı ve basın önündeki bu tartışmanın nasıl sonlanacağı merak konusu oldu.