THM Öğretmenler Korosu'ndan türkü ziyafeti

Adana Türk Halk Müziği (THM) Öğretmenler Korosu, türküseverlere türkü ziyafeti çekti.

Adana THM Öğretmenler Korosu'nun sezon sonu konseri Çukurova Belediyesi Orhan Kemal Salonu'nda gerçekleştirildi.
Şanlıurfa'nın dünyaca ünlü "Sıra Gecesi" konseptinde gerçekleştirilen konserde Adana THM Öğretmenler Korosu üyelerininin koro ve solo olarak seslendirdiği birbirinden güzel türkülerle, salonu dolduran binlerce kişiden büyük beğeni aldı. Şef Ayhan Yılmazer yönetiminde seslendirilen ttürkülerle coşan seyirciler sanatçıları konser sonunda ayakta alkışladı.
Konser öncesi gazetemize bilgi veren Adana THM Öğretmenler Korosu Şefi Ayhan Yılmazer, amaçlarının türkülerimizi yeni nesillere aktarmada köprü görevi üstlenmek olduğunu belirtti. Konserleri sponsorların destekleriyle gerçekleştirdiklerini belirten Şef Yılmazer, "Bu tür kültürel etkinliklere kurumların destek vermesi kültürümüzün kaybolmamasını sağlayacaktır" dedi.
Koro çalışmalarına katılmak isteyenlerie kapılarının her zaman açık olduğunu dile getiren Yılmazer, koro çalışmalarınının hafta içi çarşamba günleri saat 19.00'da Buhara Ortaokulu'nda yapıldığını kaydetti.
Yılmazer, koro çalışmasına katılan öğretmenlerin, çalışma sonrasında ruhsal açıdan çok rahatladıklarını dile getirdiklerini anlatan Yılmazer, "Türküler yüreğimizin dili, başımızın sevda yelidir. Anadır, bacıdır, kardeştir, gurbete gidip dönmeyen oğul, hasret çeken yavukludur, anadır, Anadolu'dur. Türküler, kanatsız kaldığımızda kanadımız, efkarlı olduğumuz ve yalnız kaldığımız geceler tesellimizdir. Sesimizin çıkmadığı yerde sesimiz, nefeimizin kesildiği yerde neefesimiz olmuştur. Bazen toprağa düşen su damlası gibi yüreklerimizdeki ayrılık ateşini söndürmüş, yağmur olup bazen bizi vuslata erdirmiştir. Gurbet ellerde tek teselli kaynağımız olmuştur. Sevdiklerimize seher yelleriyle selamlar yollamamıza aracı olmuştur. Halkımızın dertlerini, sevinçlerini, tasalarını, acılarını dile getirdiği türkülerimizi gelecek kuşaklara aktarmakta köprü olabilmek ise bizim yegane amacımızdır" dedi.
2000 yılında koro şefi Ayhan Yılmazer tarafından farklı branşlardan öğretmenlerin bir araya gelmesiyle oluşturulan Adana THM Öğretmenler Korosu, o yıldan bu yana her yıl sanbahar ve ilkbahar olmak üzere iki konser veriyor.