TKP'den seçim toplantısı

Türkiye Komünist Partisi (TKP) yurt genelinde başlattığı seçim çalışmalarını birini Adana'da gerçekleştirdi. TKP Adana İl Örgütü'nün düzenlediği ve Genel Sekreter Kemal Okuyan'ın da katıldığı seçim toplantısı Seyhan Belediyesi Selman-ı Pak Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Türkiye Komünist Partisi (TKP) yurt genelinde başlattığı seçim çalışmalarını birini Adana’da gerçekleştirdi. TKP Adana İl Örgütü’nün düzenlediği ve Genel Sekreter Kemal Okuyan’ın da katıldığı seçim toplantısı Seyhan Belediyesi Selman-ı Pak Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

İl Başkanı Alper Oçak’ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda daha sonra kürsüye gelen Genel Sekreter Kemal Okuyan, 1923’te bağımlılık zincirlerinin kırıldığını, saltanat ve halifeliğin kaldırıldığını ifade ederek, çok zor koşullarda emperyalist işgale ve çürümüş, ömrünü doldurmuş Osmanlı Sarayına karşı mücadeleyi kazanıp 1923’te Cumhuriyeti kuran yoksul Anadolu insanının. Onun önderlerinin, Mustafa Kemal ve arkadaşlarının cesaretinden güç alarak 2023’te yeniden dediklerini söyledi.

ALTILI MASA SORUNLU

20 yıldır her seçim döneminde muhalefetin YKP’den Erdoğan’ı devirmek için susmasının ve kendilerine destek vermelreini istediğini belirten Okuyan, ancak TKP’nin susumansının isteyen muhalafetetin Erdoğan’ın ekmeğine yağ sürdüğünü ve iktidarda tuttuğunu ifade etti.

TKP’nin susmasını ve kendisini desteklemesini talep eden muhalefetin Erdoğan’ın karşısına aynı kaynaktan yetişen Ekmeleddin İhsanoğlu’nu aday olarak çıkardığını anımsattı.

Bugün de altılı masanını aynı argümanları halka dayattığını kaydeden Okuyan, “Altııl masa sorunlu. Bu ülke bir Sivas olayı yaşamıştı. Halkın hafızasında yaşıyor. Temel Karamollaoğlu masada. Şimdilerde “şirin baba” diyorlar. Türkiye tarihinin en karanlık faili meçhullerimnini işlendiği dönemin birinci drecede sorumlusu Meral Akşener masada. Halkı açlığa işsizliğe mahkum eden AKP’nin ekeonomi politikalarının uygulayıcısı Ali Babacan masada. Komşu Suriye’nin içişlerine karışan, binlerce insanın yerinden yurdundan olmasına neden olan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu masada” dedi.

AKP’nin ahlak ve iman diye diye iktidara geldiğini kaydeden Okuyan, insanlar arası eşitsizliğin kol gezdiği bir ülkede hangi ahlaktan söz ediyorlar diye sordu. TKP olarak en başa ahlaksızlığı yazdıkalrının söyleyen Okuyan,  ahlaksızlığın önde gidenini inasanın insanı sömürdüğü düzeni savunmak ve doğal karşılamak olduğunu ifade etti.

“AHLAKSIZLIĞA MEYDAN OKUYORUZ”

Yurttaşların elektrik doğalgaz faturaları, eğitim ve saglıl giderleri, astronmik kiralarla çaresizleştirilmesinin; emekçileri işsizlikle terbiye etmeye kalkmanın; gençleri bilimsellikten uzak bir eğitime mahkum etmenin; yüzbinlerce gencin madde bağımlısı haline gelmesine zemin oluşturmanın; vatan millet edebiyatı yapıp eli kanlı NATO’da karanlık operasyonların şerefine kadeh tokuşturmanın, yurdu ucuz işgücü ve sınırsız talan imkanlarıyla uluslararası tekellere pazarlamaını; insanların dini duygularını inançlarını istismar etmenin. Bunu güç ve ekonomik çıkar için kullanmanın, Türkiye’yi tairkatların-*cemaatlerin rekabet alanlaına çevirmenin ahlaksızlık olarak niteleyen Okuyan,”ahlak adına bize dayatılan meydan okuyruz” dedi.

“NABZA GÖRE ŞERBET VERMEYECEĞİZ”

“Bu düzen yıkılmaz, böyle gelmiş böyle gider” diyenlere yüz yıl once çok daha zor koşullarda emperyalist işgale son veren ve saltanatı yıkan anadolu insanının mücadelesini hatırlatan Okuyan, “Her seçimde ‘kötünün iyisini’ seçmek, ianmadığımıza. Benimsemediğimize oy vermek gibi bir dayatma ile karşılaşıyoruz. Bize yakışan, savunduğumuz değerleri, haklı ve doğru olduğunu düşündüğümüz partiyi desteklemektir. TKP düşüncesini gizlemeyi, nabza göre şerbet vermeyi, iktidar olmak için yalan söylemeyi, eğilp bükülmeyi, güç karşısında boyun eğmeyi, ilkesiz ittifaklar içine girip halkı kandırmayı ahlaksız sayıyor. TKP kimseyi dayanmadan, bir başka partinin kanatları altına≈ sığınıp meclise girmeyecek, milletvekililiği pazarlığı yapmayacak. TKP kendi gücüyle mücadele edecek ve Meclise girecek” diye konuştu.

Toplantı, Ercan ve Gökhan Çağıran’ın müzik dinletisi ile sona erdi.