TOKİ evlerin yapımını hızlandıracak

AK Parti Adana Milletvekili Abdullah Doğru Kozan'da geçen sene 23 Ağustos'ta Kuyubeli orman yangınında evleri ve bahçeleri küle dönen vatandaşlar ile bir araya geldi.

AK Parti Adana Milletvekili Abdullah Doğru Kozan’da geçen sene 23 Ağustos’ta Kuyubeli orman yangınında evleri ve bahçeleri küle dönen vatandaşlar ile bir araya geldi. Milletvekili Doğru, ORKÖY ve AFAD tarafından ödemelerin yapıldığını ifade ederek, TOKİ ile evlerin yapım  aşamasına geçildiğini resmi prosedür tamamlanmasının ardından 1 yıl içinde evlerin teslim edilmek üzere çalışmaların hızla sürdüğünü kaydetti.

Milletvekili Abdullah Doğru, İlçe Başkanı Yusuf Bilgili ile beraber geçen yıl yanan Acaryayla KarahamzalıÇürüklü Minnetli Kuyubeli Boztahta Eskimantaş Çamlarca mahalle sakinleri ile bir araya gelen heyet Acaryayla’da düzenlenen açık hava toplantısında vatandaşların taleplerini de tek tek dinleyerek süreci aktardı.

Toplantıda konuşan  AK Parti Adana Milletvekili Abdullah Doğru TOKİ ile ev yapım sürecinin hızlanacağını kaydederek şunları kaydetti:

“ Ülkemizde peş peşe yaşanan sel ve yangın afetleri bir yandan pandemi ile mücadele hızla tamamlanacak çalışmalar zaman zaman aksaklıklar oluşturdu. Ama devletimiz her zaman vatandaşın yanında oldu. Maddi olarak AFAD ve Orköy’den ödemeler yapıldı şimdi evlerin yapılıp teslim edilmesi için çalışmalarımız sürüyor. Bu süreçte en çok gecikme nedeni bu bölgede maalesef arsa tapularında akrabalar arasında imza ve muvafakatname verilme süreci nedeni ile ev yapım sürecinin gecikmesine neden oldu. Bu sorunu da arsa ve tapu sorunu çözüme ulaşan vatandaşlar için TOKİ ile görüşmeler yapıldı protokoller hazırlandı ve imza  ve yapım süreci hızla ilerliyor.
 Kısa bir süre içinde inşallah TOKİ’nin Kozan ilçesinde yapacağı yangınzedeler için konut projesi ile sizleri yeniden ziyaret edeceğiz ve bu kez sorunlarımız yerine yeni evlerin temellerini atmak için bir araya geleceğiz. Tahminen 1 yıllık süreç içinde tamamlanması hedeflenmekte. Devlette kanunlar ve yasalar esastır, sizlerin siz hükümetsiniz dediğinizi biliyoruz hemen yapılmasını talebinizi de aslında perde ardında görünmeyen ama Ankara’da resmi işlemlerin hızlanması için tüm Adana vekillerimiz çalışma yapıyor ve bugünde TOKİ projesinin imza aşamasına geldiğini sizlerle paylaşmak için bir araya geldik. Yangının üzerinden bir yıl geçti ve inşallah bu bir yıl içinde de tüm eksikliklerin tamamlanması ile sizleri yeni evlerinizde huzur ve sağlık içinde ziyaret etmek bizlere kısmet olur. Devlet millet el ele vererek hep birlikte biraz daha sabırla bu yaralar sarılacak. Öte yandan hayvanı bahçeleri yanan vatandaşlar için bir ödeme planı çalışıyor inşallah onunda güzel haberlerini paylaşacağız. Yeniden geçmiş olsun  ve bu yeşeren ormanımız gibi inşallah evlerimizde bahçelerimizde yeniden devletimizin desteği milletimizin güveni ile yeşerecek.’’
 

 

Abdullah Doğru