TOKİ malına sahip çıksın

TOKİ iş merkezi sahipsizlikten viraneye dönüp kötü işlerde kullanılmaya başlanıldı.

Adana’nın Kozan ilçesinde TOKİ idaresi tarafından yaptırılan Çanaklı TOKİ Konutları olarak bilinen alan içerisindeki iş merkezi, sebebi bilinmeyen bir nedenle kaderine terk edildi. Kullanılmayan iş merkezi viraneye döndü ve kötü amaçlarda kullanılmaya başlanıldı.
 
Milli servetin adeta heder edildiği TOKİ Çanaklı Konutları içerisinde iş merkezi olarak yapılan binanın ihalesi yapılarak satılıp satılmadığı, satılmamış ise yönetim tarafından kiraya verilip verilemeyeceği konuları hala kafalarda soru işaretinin oluşmasına neden oldu ve açıklık kazanmadı. Boş bina harabe haline dönerken alkol alan kişilerin, uyuşturucu kullanan ve kadın ticareti yapanların kullandığı mekân haline döndü. Kozanlı vatandaşlar konu hakkında duydukları rahatsızlığı dile getirip ‘yetkililer bu binayı biran önce pislikten kurtarsın’ dediler.
 
2007 yılında yapılan TOKİ Çanaklı Konutları 11 yıldır kullanılır iken bu iş merkezi ise o tarihten bu güne kadar kullanılmadı. Atıl durumda olan binada her türlü pislik işlerle uğraşanlar burasını mekan tuttu. Oysa ki bu alanın TOKİ idaresi tarafından ihaleye çıkarılarak satılması, kiraya verilmesi gerekiyordu. O da yapılmadı ve yönetim de yetkisinin olup olmadığını bilmediği için adı geçen binayı kiraya da veremedi. 11 yıldır viraneye dönen binanın pislik yuvası olmasından kurtarılmasını isteyen Kozanlılar ‘TOKİ malına sahip çıksın’ dediler.
 
Konu hakkında gazetemize görüşlerini dile getiren TOKİ sakinlerinden Hikmet Şahin ‘Bu binayı verimli amaçlar için kullansınlar. Burası eğitim yuvası haline getirilsin. Kozan Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü’nün açtığı bu bölge 10’a yakın kurs var. Ayrı binalarda hizmet veriyorlar. Madem burası kullanılmıyor, o vakit burası Halk Eğitim Merkezi binası olarak tahsis edilip kurslar burada verilsin’ çağrısında bulundu.
 
TOKİ’nin neden kendi binasına sahip çıkmadığını da anlamakta zorluk çektiğini belirten mahalle sakinleri, çürümeye yüz tutan binanın atıl durumdan kurtarılması için devletin yetkililerini göreve davet ettiler. TOKİ idaresinin de bu konuda kamuoyunu bilgilendirecek açıklama yapmasını  istediler.