Toplanan paralar nerede?

Adana'da otopark sorununun her geçen gün artması karşısında belediyelerin 'çok katlı otopark'ı şehre kazandırma adına harekete geçmemeleri vatandaşları çileden çıkarıyor. Konut sahiplerinden binaların metrekaresine ve binada oturan kişi sayısına göre otopark ücretlerini bir şekilde tahsil etmelerine karşın duyarsız davranışları şiddetle eleştiriliyor.

Kentin cazibe merkezleri başta olmak üzere tüm ana arterlerinde baş gösteren otopark sorunu giderek artıyor. Yayaların kaldırımlarına, engellilerin yürüyüş ve karşıdan karşıya geçiş alanlarına varana değin araçların park edilmesi yüzünden insanların mağdur edildiği Adana'da Büyükşehir Belediyesi'nin toplamış olduğu otopark paralarını hangi fonda toplayarak nerelerde değerlendirdiği ise bilinmiyor.

SEYHAN'DA 1 ADET ÇOK KATLI OTOPARK VAR

Son günlerde otopark yüzünden kavgaların yaşandığı, korsan otoparkçıların çoğaldığı ve trafik yetkililerini de ceza yazmaları noktasında harekete geçirdiği Adana'daki bu otopark sorununun çözümü için ‘çok katlı otoparkların' acilen yapılması isteniliyor. Bugüne kadar sadece Seyhan İlçesi'nde yıllar önce yapılan bir adet çok katlı otopark bulunuyor. Bu otoparkın da konumu gereğince çok fazla kullanılmadığı gözlerden kaçmıyor.

MERKEZ PARK ALTINDA OTOPARK KAPALI!

Aytaç Durak döneminde halen Sabancı Merkez Camisi'nin bulunduğu Merkez Park alanı içindeki yeşil alanın altına otopark yapılmasına karşın adı geçen alanın kullanılır nitelikte olmaması nedeniyle de atıl olduğu gözlerden kaçmıyor. Şehir trafiğinin her geçen gün çekilmez hale gelmesine karşın Adana Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerin ne yazık ki meclisleri bu anlamda harekete geçmeyerek olup bitenlere seyirci kaldıkları gözleniyor.

PARKMETRE ÇÖZÜM DEĞİL

Gazetemiz muhabiri Adanalılara otopark konusunda düşüncelerini sorduğunda belediyelerin duyarsızlığına işaret eden Adanalıların ‘Neden çok katlı otopark yapılmaz? Bizlerden paraları topluyorlar. Bu paraları nerede kullanıyorlar? Biran önce sorunu çözsünler' yanıtıyla karşılaştık. Parkmetre uygulamasında yaşanan olumsuzlukların da tekrar parkmetre uygulamasına dönülmesi ile çözülemeyeceği görüşü vatandaşlarda hâkim olurken, otopark için belediyelerin topladığı paraların başka kaynaklarda kullanılarak harcandığı tezi de ortaya atıldı.

Adana para otopark