Toplumda karşılığı olan kişileri aday yapacağız

Adana'da basın mensuplarıyla buluşan AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş;

Adana’da basın mensuplarıyla Kına Konağı’nda sabah kahvaltısında bir araya gelen AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Mart 2019 seçimlerinde Adana Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere toplumda karşılığı olan kişileri aday yapacaklarını ve partinin sırtına basarak yürümek isteyen adaylar ile yola devam etmeyeceklerini söyledi.
Numan Kurtulmuş, parti teşkilatlarının temayül yoklaması, kamuoyu yoklamaları, anket çalışmalarının sonuçları ve parti yetkili kurullarıyla yapılan istişareler sonrasında adayların belirleneceğini kaydedip ‘nasıl ve ne şekilde bir aday çıkarır iseniz çıkarın yüzde yüz başarılı olacaksınız diye bir kural yok. Çıkaracağımız adayın Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan üzerinden prim yapacak bir aday olmaması adına gayret içindeyiz. En ideal adayı belirleyerek toplumun huzuruna çıkacağız. Vakidin geçtiği de yok. Geçtiğimiz seçimlerde 45 günlük süre içinde aday belirledik’ dedi.
Beraberinde AK Partili milletvekilleri Abdullah Doğru, Ahmet Zenbilci, Jülide Sarıeroğlu ile eski milletvekili Fatma Güldemet Sarıl ile İl Başkanı Fikret Yeni, YLüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ile ilçe yöneticilerinin katıldığı toplantıda Suudi Arabistan Büyükelçiliğinde öldürülen gazeteci konusuna da değinen Numan Kurtulmuş şunları söyledi. ‘Cinayeti işleyen ekibe talimatı kim ya da kimler vermiştir. Bunun ortaya çıkarılması gerekir.  18 şüphelinin Türkiye’ye getirilmesi ve yargılanması gerekir. Viyana Sözleşmesi’nin de yeniden gözden geçirilmesi gerekir. Suudi Krallığı aynı zamanda Haremi Şeriflerin hizmetkârıdır. Bu sıfat büyük sorumluluk gerektiriyor. Bu sıfatı da zedelememek gerekiyor.’