Toros Canavarı cezaevinde

Seyhan Belediyesi Şehir Tiyatrosu (SBŞT) Seyhan Belediyesi ile Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yapılan işbirliği kapsamında 'Toros Canavarı' isimli oyun Silivri, Metris ve Bakırköy Kadın Cezaevlerinde sahne aldı.

Proje, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile bir dönem Adana Cezaevi’nde görev yapan Bakırköy Başsavcı Vekili Mustafa Hakan Uyar ile birlikte hayata geçirildi. Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda sahnelenen oyuna Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mustafa Hakan Uyar, ünlü tiyatro sanatçısı Cengiz Sezici, başsavcılar, başsavcı vekillerinin yanı sıra oyunu; cezaevinin spor salonunu dolduran yüzlerce tutuklu ve hükümlü kadın kahkahalarla izledi…
 
Oyunun sonunda katkılarından dolayı Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu’na, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a, oyunun yönetmeni, genel sanat yönetmeni ve sanatçılarına Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından plaket sunuldu.
 
Aziz Nesin’in yazdığı, Adanalı Sanatçı Erdal Cindoruk’un yönettiği ve Seyhan Belediyesi Şehir Tiyatrosu (SBŞT) oyuncularının oynadığı Toros Canavarı’nın yurt içi ve yurt dışından onlarca kez davet aldığını ve bu davetlerden birçoğuna kendisinin de katıldığının belirten Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, kendisini en çok duygulandıranın Cezaevinde oynanan olduğunu söyledi. Başkan Karalar, “Aziz Nesin’in yazdığı ve şehir tiyatromuzun Adanalı sanatçımız Erdal Cindoruk yönetiminde sahneye koyduğu oyun yurt içi ve yurt dışından onlarca kez davet aldı. Bu davetlerin birçoğuna bende katıldım. Ancak inanın beni en çok duygulandıranı burası oldu. İnsanların hayatında yaşadığı bazı şeyler bazen insanları suça itebiliyor. Dileriz ki biran önce özgürlüğünüze kavuşur ve ülkemize faydalı bireyler olurusunuz” ifadelerine yer verdi.

Seyhan belediyesi Toros Canavarı cezaevi