Toroslar üzüm diyarına dönüşüyor

Toroslarda tarım yapılabilir 40 bin dönüm arazide üzüm bağları tesis etmek amacıyla Pozantı ve Saimbeyli'deki hemşehrilerine 21 bin adet ücretsiz aşılı asma fidanı desteği veren Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Hüseyin Sözlü, bu bahar da milletin efendilerine desteğini sürdürdü. Adana Büyükşehir Belediyesi Tarım ve Hayvancılık Hizmetler Daire Başkanlığı, Pozantı'nın Fındıklı Köyü'nde 37 köylüye 7 bin adet üzüm fidanının dağıtımını gerçekleştirdi.

Toroslarda tarım yapılabilir 40 bin dönüm arazide üzüm bağları tesis etmek amacıyla Pozantı ve Saimbeyli’deki hemşehrilerine 21 bin adet ücretsiz aşılı asma fidanı desteği veren Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Hüseyin Sözlü, bu bahar da milletin efendilerine desteğini sürdürdü. Adana Büyükşehir Belediyesi  Tarım ve Hayvancılık Hizmetler Daire Başkanlığı, Pozantı’nın Fındıklı Köyü’nde 37 köylüye 7 bin adet üzüm fidanının dağıtımını gerçekleştirdi. 
Torosların eteklerindeki dağ köylerinde hayatın zorluklarına göğüs geren dar gelirli vatandaşların yüzünü güldüren kırsal kalkınma projeleriyle Türkiye’ye örnek olan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Saimbeyli ve Pozantı ilçelerinin yeniden üzüm diyarı olması için seferber oldu. Başkan Sözlü’nün talimatları doğrultusunda çalışma yürüten Adana Büyükşehir Belediyesi  Tarım ve Hayvancılık Hizmetler Daire Başkanlığı, geçen yıl Saimbeyli’de “Mücennes” ve “Cıngıllı Kara”, Pozantı’da ise ‘Pozantı Karası” cinsi toplam 21 bin adet asma fidanını köylülere ücretsiz dağıttı.  
Bu kırsal kalkınma projesini hassasiyetle sürdüren Tarım ve Hayvancılık Hizmetler Daire Başkanı Memili Güven, ilkbahara girilmesiyle birlikte Pozantı İlçesi’ne bağlı Fındıklı Köyü’nde Pozantı Karası cinsi 7 bin adet üzüm fidanının dağıtımını gerçekleştirdi.
Adana Büyükşehir Belediyesi görevlileri, Pozantı Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Mustafa Çay ile birlikte Fındıklı Köyü’nde aşılı asma fidanlarını 37 köylüye teslim etti. Başkan Mustafa Çay, Pozantı’nın çilekten sonra üzümleriyle de tanınmasını sağlayacak, yöre halkına ekonomik kazanç getirecek desteklerinden dolayı Başkan Hüseyin Sözlü’ye teşekkür etti. Aşılı üzüm fidanlarını teslim alan Fındıklı sakinleri de Başkan Hüseyin Sözlü’ye köylünün yerinde kalkınması için yaptığı hizmetlerden dolayı şükranlarını ifade etti.