Torpilliye her yer Adana!

Sağlık Bakanlığı'nın lojman piyangosu Adana'ya yıllar önce vurmuştu

Dün Sözcü Gazetesi 5 yıl önce AK Parti’den milletvekili aday adayı olan Sağlık Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Ahmet Çakırtaş’ın Sögütözü’ndeki lojman tahsisinin yapılarak 70 milyon liralık tadilat yapılıp ardından da 511 bin liraya satıldığını, daha sonra kiraya verildiğini haberleştirip kamuoyu ile paylaştı.
 
Aslında bu tip lojmanların birilerine kıyak geçilmesi olayı yeni bir olay değildi. 2017 yılından bu tarihe kadar Adana’daki İl Sağlık Müdürlüğü’ne ait olan Kurtuluş Mahallesi’ndeki lojmanın nasıl kıyak çekildiğini belgeleriyle ortaya koyarak Özel Kalem Müdürü Ahmet Çakırtaş’a yapılan Ankara kıyağından daha ileride kıyakların nasıl çekildiğini etkili ve yetkili isimlerle de paylaştık. Lakin ne siyasi irade olaya el attı ne de merkezi yönetimin temsilcileri. Herkes konuyla ilgili yasak savar gibi olayı geçiştirip bugün Adana’daki Sağlık Müdürlüğü’nün Gülbahçesi Sitesi’nin yanındaki lojmanlarda öldü pahasına satıldı.
 
İçerisinde 20 yıla yakın süredir sürekli oturan torpillilerin bulunduğunu, oturulamaz raporu verilen binanın birileri tarafından kullanıldığını, içerisinde hiç oturmayarak sıfır lira elektrik ve sıfır lira su tüketen bir il sağlık müdürlüğü yetkilisinin aylarca oturmadığı binaya lojman kira parası ödediğini ve bunun da amacının lojman satışında içinde oturan kişilere öncelik tanınmasından kaynaklandığını haberlerimizde konu ettik. Lakin kıyak çekenler, çekilenler sessiz kaldı. Olayı soruşturmakla görevli olanlar ise haberleri dikkate alıp okuma gereksinmesi dahi duymadan ilgi yazılarla geçiştirdi.
 
Peki bugün gelinen noktada ne oldu? Onu da hemen belirtelim isterseniz. Lojmanlar Haziran ayında satışa çıktı. İçerisinde oturanlar satın aldı. Değerinin altında mı gitti? Üstünde mi gitti? Artık onu varın siz araştırın. Bugün sizlere 27 Eylül 2017’de kaleme aldığım bir köşe yazımı aynen yayınlıyorum. Ve her yerin Adana gibi olduğunun altını da bu vesile ile çizmek istiyorum. Adana’daki bu lojmanda geriye dönük 20 yıl içinde kimlerin oturduklarını, kimlere bu lojmanın satıldığını, oturmadıkları halde oturmuş gibi gözükenlerle ilgili çıkan haberlerin akıbetlerini araştırma görevi bu hakkı savunmak durumunda olanlarda diyelim ve o yazımıza dönelim.
İŞTE O YAZIM

EKSİK İFADE ETMİŞSİNİZ İL SAĞLIK MÜDÜRÜM!


Adana İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Özer, sağlık lojmanları ile ilgili dün bir açıklama göndermiş.
Açıklamasını baştan sona dikkatle okudum. Aslında müdür bey benim ifadelerimi aynen teyit etmiş.
Lakin teyit eder iken bazı konuları da teğet geçmiş! Belki de öyle davranması gerekiyordu…
Günlerdir kaleme aldığım üzere il sağlık müdürlüğü lojmanlarıyla ilgili ben neleri kaleme aldım?
Dilerseniz ana hatlarıyla bunu bir ortaya koyalım.
Yazdığım yazılarda il sağlık müdürlüğünün Kurtuluş Mahallesi’ndeki lojmanlarının oturulamayacak durumda olmasından kaynaklı olarak il müdürlüğünün bakanlık ile yazıştığını ve burasını güçlendirmek adına olur alarak lojmanda oturanların MİT lojmanlarına 8 aylık süreyle geçici olarak taşındıklarını ifade ettim. Bununla da yetinmeyerek lojmanda oturanların yıllardır haksız bir şekilde oturduklarını, burada oturmaya devam edenler dışında başkalarının hiç şansı yokmuş gibi belirli kişilerin lojmandan yararlandıklarını bunun da doğru bir yöntem olmadığını kaleme aldım.
Müdür Ahmet Bey, depreme dayanaklı olmadığı yönünde bir raporun olmadığını ifade ediyor ama ardından da burasının güçlendirilmesi gerekiyor diyor! Güçlendirme demek ki deprem için yapılmıyor! Ve depremle alakası yok güçlendirmenin diyen Müdür Ahmet Özer, akabinde şu cümlelerle kendini savunuyor.‘
Ayrıca habere konu olan Kurtuluş Mahallesindeki lojmanlarda oturulamaz raporu yoktur. Müdürlüğümüzce yaptırılan incelemede; deprem tahkiki performans analizlerinden çıkan sonuçlara göre özetle, batı bloğunun en üst katının yıkılarak, doğu bloğunun ise güçlendirme perdeleri ilave edilerek her iki bina için hedeflenen deprem performansına ulaşacağı belirtilmiştir.
Bunun üzerine Müdürlüğümüzce 28.12.2016 tarih ve 329 sayılı ile bakanlığımızdan lojman binalarına deprem güçlendirme talep edilmiş bakanlığımız 13.01.2017 tarihli yazısı ile gerekli izni vermiştir. Bunun üzerine lojmanlar tahliye edilerek güçlendirme çalışmalarına başlanmıştır’ Deprem güçlendirmesi talep ediliyor. Oturulamaz raporunun depremle alakası yok! Neyse anlayan anladı anlayacağını…
Sayın Ahmet Özer açıklamasında lojmanda 12 kişinin oturduğunu ve herkesin de hakkıyla oturduğunu ifade ediyor! İşte burası yanlış ve doğru değil Sayın Müdür. Lojman yönetmeliğini gündeme getirip savunmaya girmiş
Sayın Özer. Oysa burada oturanların kimler olduklarını, kaç yıldır oturduklarını, görev tahsisi sona erenlerin nasıl oturduklarını, bekâr insanların oturur iken evlilerin dışarıda kaldığını, evi olup evini kiraya vererek lojmanda oturanların bulunduğunu bildiği halde Ahmet Özer Bey bu konulara değinmeden teğet geçmiş. Lojmanda oturanların isim listesi bende var Sayın Ahmet Özer müdürüm.
Gerekir ise isimlerini verebilirim buradan ama sizden yanıt bekliyorum bu konuda. İdarecilik görevinden alınan ve araştırmacı görevi verilen F.B’ye, süresi dolan ve lojman statüsünden çıkarılan yere tahsis verilip oturtulan S.D’ye, 20 yılı aşkın süredir oturan F.A’ya, iki kez lojmanda yerini değiştiren M.H’ye, bekar olmalarına karşın lojmanda oturan A.B’ye ,Y.İ’ye, evini kiraya verip oturan Ö.F.K’ye, torpilli kardeşlerimiz H.Ç’ye F.Y’, G.Y’ ye lojmanları nasıl verdiğinizi bir izah ederseniz mutlu olacağım. Adana İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde bu isimlerden başkaca lojmanda oturacak kişiler yok mu?
Talep eden mi yok? Bunlardan ve sizin onları idare etmenizden diğer görevlilere sıra mı gelmiyor?
Ahmet Özer’in Aşkım Tüfekçi Hastanesi’nin kantin ihalesini yapan ihale komisyonunda Bekir Nennioğlu ile birlikte görev alarak daha sonra bu kantin olayını benim gündeme taşımam ile soruşturma geçirip bu olaydan dolayı da maaş kesimi cezasına çarptırılmasından kaynaklı şahsıma yönelik soğuk bakış açısını anlıyorum. Bunda bir sorun yok… Asıl sorun, gündeme taşıdığım olayı sanki hiçbir şey yokmuş gibi davranarak yaptığı açıklama ile konuyu kapatmak istemesi…
Onu da anlıyorum aslında…
Yapacak bir şeyi yok…
Çünkü müdürlükte MENZİL yapılanmasına ait önceki dönemlerden kalan izlerle yönetim hala şekilleniyor…
Yeni Sağlık Bakanı Ahmet Demircan Beyden bir ricamız olsun. Adana’daki lojmanda kimlerin kaç yıldır hangi özelliklerinden dolayı oturduklarını bir tespit ettirmiş olsa ve önüne listeleri alarak burasını bir gözden geçirse, sanırım güçlendirmeden de vazgeçer. Gereğini de yapar…
Onu da Sayın Bakandan rica edelim.