TRENLERE TAŞLI SALDIRI

TCDD trenlerine yönelik taşlı saldırılarak can ve mal kaybını tehdit ediyor. Taşlı saldırıların en çok yaşandığı iller arasında yer alan Adana-Mersin, Diyarbakır ve Van'ın ardından 3'üncü sırada geliyor. TCDD verilerine göre Türkiye genelinde bu yılın 10 aylık döneminde 327 taşlı saldırı olayı meydana geldi.

TCDD trenlerine yönelik taşlı saldırılarak can ve mal kaybını tehdit ediyor. Taşlı saldırıların en çok yaşandığı iller arasında yer alan Adana-Mersin, Diyarbakır ve Van’ın ardından 3’üncü sırada geliyor. TCDD verilerine göre Türkiye genelinde bu yılın 10 aylık döneminde 327 taşlı saldırı olayı meydana geldi.
AİLELER BİLGİLENDİRİLİYOR
Diyarbakır 143 olay ile ilk sırada yer alırken, Van 103 olay ile ikinci Adana-Mersin ise 58 olay ile üçüncü sırada yer aldı. Adana ve Mersin’deki taşlama olaylarında 177 cam kırıldı. DDY 6. Bölge Müdürlüğü taşlı saldırıların artması üzerine TCDD Genel Müdürlüğü’nün talimatı doğrultusunda bir çalışma başlattı. Çalışma kapsamında tren yolu çevresindeki aileler ziyaret edilerek çocukları ile birlikte uyarılıyor.