Tümer, ''Hekimleri rahat bırakın''

Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, dünyanın hiçbir yerinde savaş karşıtlığının Türkiye'deki kadar suistimal edilmediğini vurguladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, doktorlara uygulanan baskı, zorlama ve görevden el çektirilmelerin sona ermesi  ve insanı yaşatmaya and içmiş hekimlerin görevlerinin başında olması gerektiğini vurguladı.
“YANLIŞ KARARDAN DÖNÜLMELİDİR”
Türk Tabipler Birliği (TTB)  Merkez Konseyinin yaptığı “Savaş bir halk sağlığı sorunudur!” başlıklı açıklama nedeniyle Sağlık Bakanlığı Başdenetçisi tarafından hazırlanan raporda aile sağlığı merkezi çalışanları Dr. Dursun Yaşar Ulutaş ve Dr. Selma Güngör’ün “bir daha devlet memurluğuna atanmamak üzere memurluktan çıkarma”yı düzenleyen 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun ilgili hükmüne atıfta bulunularak aile hekimliği sözleşmesinin feshinin talep edildiğini ve Sağlık Bakanlığı Müsteşarlığı tarafından onaylandığını kaydeden Tümer, yanlış karardan dönülmesini beklediklerini ifade etti.
“DOKTORLARI RAHAT BIRAKIN”
Hekimlere destek amacıyla Adana Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Ahmet Hilal ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra Dr. Dursun Yaşar Ulutaş’ı ziyaret eden Tümer, “İnsanı yaşatmaya and içmiş doktorları rahat bırakın. Demokrasi ve insan haklarının içselleştirilmediği bir Türkiye’de sağlıkta çağdaş normları yakalamamız mümkün görünmeyecektir” dedi.
“ÖLÜME KARŞI ÇIKMAK SUÇ MU?”
2 ay boyunca açığa alınan ve sağlık sisteminin çökmeye yüz tuttuğu bu kritik süreçte görev yapamayan Dr. Yaşar Ulutaş’ın  görevine iade edildiğini ancak ne hikmetse bu kez de memurluktan çıkarılmaya çalışıldığını vurgulayan Tümer, “Dünyanın hiçbir yerinde savaş karşıtlığı bu denli suistimal edilemez. İnsanların ölmemesini istemek, hele ki hayatlarını insanları yaşatmaya adamış doktorların savaşa karşı çıkması kadar doğal bir durum olamaz. Savaşın bir halk sağlığı sorunu olduğu bilimsel bir gerçektir. Dr. Dursun Yaşar Ulutaş ve Dr. Selma Güngör hakkında bir mahkeme kararı olmaksızın 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun “bir daha devlet memurluğuna atanmamak üzere memurluktan çıkarma” maddesine atıfta bulunularak sözleşmesinin feshi girişimi doğru bir karar değildir. Demokratik kitle örgütleri üzerindeki baskı ve sindirme girişimleri bir an önce son bulmalıdır” dedi.