Turizme İmamoğlu modeli istemi

Başkan Karalar Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Adana Turizm Platformu'nu oluşturmalı...

Bacasız sanayi olarak adlandırılan ancak bugüne kadar istenilen ölçüde yararlanılamayan turizm sektöründe yer alan temsilciler, yerel yöneticilerden turizme gereken önemi vermelerini istedi. Sektör temsilcileri Büyükşehir Belediyesi’nden turizme İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun göreve gelir gelmez uyguladığı modelin uygulanması görüşünde birleştiler.
İmamoğlu’nun İstanbul Turizm Platformu’nun kurulması için harekete geçerek Eski Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü ve emekli vali yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı’nı Platformun Başkanı olarak atadığını söyleyen sektör temsilcileri, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’dan da bu yönde bir adım atmasını ve platformun başına da duayen bir turizmciyi getirmesini bekliyorlar.
Adana Büyükşehir Belediyesi’nin bugüne kadar turizm ile yakından ilgilenmediğini ve sektöre gerekli desteği vermediğini belirten turizmciler, kurulacak platformla kentin turizmde istenilen noktaya geleceğini ve kentin istihdamına da önemli katkılar sağlanabileceğini bildirdiler.
Sektör temsilcileri, Seyhan Belediye Başkanlığı döneminde turizme yönelik başarılı projeler gerçekleştiren Zeydan Karalar’ın büyükşehir bünyesinde kuracağı platformla sektördeki paydaşlarla el ele vererek kentin turizmine yön vereceğine inanıyorlar.