TÜRSAB Adana BYK ''Kaçak Tur İhbar Hattı'' kurdu

TÜRSAB Adana BYK Başkanı Murat Şirin, ''Belgesiz ve rehbersiz gezi faaliyetlerini TÜRSAB'a şikayet edin. Çünkü canınız her şeyden önemlidir''

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Adana Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) tarafından kaçak tur faaliyetlerinin önüne geçebilmek amacıyla ‘’Kaçak Tur İhbar Hattı’’ kuruldu.
TÜRSAB Adana BYK Başkanı Murat Şirin, yazılı açıklamasında, Osmaniye’deki kazada vefat eden öğrencilere, velilere ve öğretmenlere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diledi. ‘’Gerçekten bizim gibi işi seyahat olanları daha yakından üzen bir durum’’ diyen Şirin, şunları kaydetti:
‘’Belgesiz veya rehbersiz tur & gezi faaliyetlerin yine nelere yol açabildiğini bir kez daha gördük bu olayda. Hep sorulan sorular vardır. İşte şimdi onları tekrar tekrar soralım kıydığımız canlar için… Artık yeter demek için….
NEDEN SEYAHAT ACENTESİ KULLANAYIM?
Çünkü seyahat acenteleri belgesiz ve modelsiz araçları kullanmazlar. Araçları sigortalı, muayeneli, taşımacılığa elverişli, modelli, kontrolleri yapılmıştır. Sürekli turizm taşımacılığı yapan, tecrübeli şoförler bulunur. Yolları ve yol durumunu bilirler. Hızlarını ona göre ayarlarlar, zincir takarlar veya önlem alırlar. Ayrıca bu şoförlerin SRC ve PSİKOTEKNİK belgeleri bulunur yeterliliklerini kanıtlaması için. İşte bu nedenle taşımacılıkta önemlidir. Tüm kontroller ve belgeler seyahat acentesi tarafından kontrol edilir tura çıkmadan önce.  Böylece daha güvenli bir seyahat için gerekli olan şartlardan biri uygulanmış olur. Eğer başında seyahat acentesi olsaydı belki de...Ölmeyeceklerdi. 

NEDEN REHBER KULLANAYIM?
Profesyonel Turist Rehberliği olarak ifade edilen meslek çalışanları sadece araç içerisinde bilgi vermezler. Yolu ve yol şartlarını bilmeleri haricinde, aracın ve şoförlerin durumunu sürekli kontrol eder, sorunlara anında çözümler arar, oluştururlar. Sürekli destinasyon-acente-kaptan-seyahat edenler kendisi ile bir koordinasyonda kalır. Yeri geldiğinde aracın hızına bile karışma yetkisi bulunur. Çünkü O bir rehberdir. O araç ve kişilerin hayatları bir nevi ona emanettir. Aynı zamanda bir psikologdur.Bir ilk yardımcıdır. Olabilecek kaza anında ilk desteği o sağlar. Bu ve bunun gibi birçok görevi vardır.  Yani sadece bilgi vermez, sizden ve sizin hayatınızdan sorumludur. Eğer başında  bir rehber olsaydı belki de...ölmeyeceklerdi…
NEDEN DAHA FAZLA ÜCRET ÖDEYEYİM?
Çünkü canınız, canlarınız, dostlarınız, çocuklarınız her şeyden önemlidir. Kaderin önüne geçmek için önce tedbir alacaksınız. Sonra kadere bırakacaksınız. 'içerisi gaz dolu bir odaya bile bile ateşle girmek' kader değildir.’’
Şirin, tura çıkacak olan vatandaşlardan acentelerin TÜRSAB belgelerinin olup olmadığına, rehber bulundurup bulundurmadıklarına dikkat etmelerini ifade ederek, ‘’Belgesiz ve rehbersiz faaliyetlere destek vermeyin.  Belgesiz faaliyetleri ise TÜRSAB Adana Kaçak Tur İhbar Hattı olan  0 322 359 20 60 No’lu telefona şikayet edin’’ dedi.
 
 

TÜRSAB Adana BYK Murat Şirin kaçak tur ihbar hattı