Tuzları kuru!

Meslek odaları olarak Devletten 'yardım' talepler ederler ancak üyelerinin aidatlarını almamak kararını bir türlü alamazlar!

Pandemi sürecinde ekonomik sıkıntılar çeken esnaf, ticaret erbabı ve sanayicilerin sıkıntıları bir türlü çözülemedi. Meslek odaları olarak ‘alma ağacından düşmüşler, verme ağacından değil’ yakıştırması yapılan ATO, ADASO, Adana Esnaf Odaladı ve ATB gibi meslek odalarının üye aidatlarını almama gibi kararın altına imza atamamaları üyeleri tarafından ‘Tuzları kuru!’ olarak nitelendiriliyor.
ANCAK ÖTELEYEBİLDİLER
Gün geçmiyor ki meslek odaları açıklama yapmasın. Yapılan açıklamalarda SGK primi, KDV, stopaj ve kurumlar ile Gelir Vergisi için ödeme takvimlerinin esnekleştirilmesi gibi ana başlıklar yer alıp Hükümete ‘sizden yardım bekliyoruz’ demeyi ihmal etmiyorlar. Ancak aynı odalar ve borsalar, üyelerinden aldıkları aidatları bir yıl boyunca almamayı göze alamadılar. TOBB’a konuyu intikal ettirip ödeme taksitlerini ötelemeyi ancak becerebilen meslek odaları ve borsaların bu tutumlarını üyeleri şiddetle kınıyor.
BİR NİMET GİBİ SUNUM
Hükümete yakın gözükmek adına tüm siyasi kararları üyeleri benimsememiş olsa da sessiz kalarak endirek olarak destek veren odalar ve borsaların bu tutumları pandemi döneminin normalleşmesi döneminde de tepkileri beraberinde getirdi. Son olarak Adana’nın teşvik konusunda 2.bölgeden 3.bölgeye yükseltilmesini ‘bir nimet gibi’ sunan meslek odaları ve borsaların kentin geri kalmışlığı konusunda kendi yönetim anlayışlarının ne kadar etkili olduğunu Adana kamuoyu ile paylaşmadılar.