Ulaşım Master Planı yılbaşında hazır

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrin en büyük eksikliği olarak nitelendirilen Ulaşım Master Planı'nın hazırlanması işleminin yılbaşında biteceği ve planın 1 Ocak tarihinde uygulamaya gireceği öğrenildi.

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrin en büyük eksikliği olarak nitelendirilen Ulaşım Master Planı’nın hazırlanması işleminin yılbaşında biteceği ve planın 1 Ocak tarihinde uygulamaya gireceği öğrenildi.

BELEDİYE OTOBÜSLERİ TESLİM ALINIYOR

Belediye meclis oturumunda MHP’li Meclis Üyesi Cemal Demirdağ gündem dışı söz alarak Yeşilevler-Engel Cami dolmuş hattının güzergah değişikliğine gidilmesinden dolayı halkın mağdur olduğunu belirtip bu hatadan dönülmesini istemesine yönelik konuşma yaptı. Demirdağ’ın konuşmasına yanıt veren ABB Başkanı Zeydan Karalar, ‘Ulaşım Master Planı nedeniyle hat değişikliği oldu. Plan yılbaşında hazır olacak. Düzelecek nokta varsa düzeltiriz’ dedi. Öte yandan Büyükşehir Belediyesi’nin yeni satın aldığı belediye otobüslerinin teslimatlarının gerçekleştiği belirtiliyor.

YENİ PLANDA NELER YER ALIYOR

Adana’da trafiğin içinde bulunduğu sıkıntıyı gelecek yıllarda yaşamamak adına hazırlanan planda Metro’nun son durağından Adana Şehir Hastanesi’ne kadar bir tramvay yapımı yer alıyor. Metro’nun ikinci etabının yanında üçüncü hattında Turgut Özal Bulvarı’ndan Adana Şehir Hastanesi’ne, Yeni Adliye Binasına, Şehir Stadı’na ve Balcalı Hastanesi’ne gitmesi gereken planlamalar yapılıyor. Üstgeçit, altgeçit, yeni yollar, köprüler yine bu plan dahilinde projelendirilecek. Adana Büyükşehir Meclis üyelerine bilgi veren Başkan Karalar, ‘Adana trafiğinin rahatlaması ancak bu plan sayesinde olacak’ yorumunda bulundu.