Ülkede ve Avrupa'da tek olacak

Bakan Pakdemirli 'Tarıma Dayalı İhtisas Su Ürünleri Organize Sanayi Bölgesi'ni Adana'da kuruyoruz' dedi.

3. Tarım Orman Şurası kapsamında belirlenen eylemlerle ilgili bilgiler veren Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Tarımda yeni ve yerli bir yüzyıl vizyonu ile çalışıyoruz” dedi. Pakdemirli Adana’da kurulacak olan su ürünleri organize sanayi bölgesinin ülkede ve Avrupa’da tek olacağının da müjdesini verdi.
 
KARATAŞ’TA KURULACAK 3 BİN KİŞİYE İŞ İMKÂNI SAĞLAYACAK
Pakdemirli, desteklerle su ürünleri yetiştiriciliği üretim miktarının bu yıl 400 bin tona ulaşmasını beklediklerini dile getirerek şunları ifade etti. "Denizlerde ve iç sularda taşıma kapasitesi belirlenen yetiştiricilik alanları sayısını 28'den 32'ye çıkardık. Su kaynaklarımızda 8,2 milyon balıklandırma yaptık. Ülkemizin ve Avrupa'nın ilk tarıma dayalı ihtisas su ürünleri organize sanayi bölgesini Adana Karataş'ta kuruyoruz. Bu OSB, 215 havuz, işleme tesisi ile yeni türleri geliştirmek için ileri teknolojide teknokente sahip olacak ve 3 bin kişiye istihdam sağlayacak."

YERLİ TARIM ÖNCELİĞİMİZ
Pakdemirli, birçok ülkenin sınırlarını kapattığı, gıda tedarik zincirinde sorunlar yaşadığı dönemde Türkiye’nin son 18 yılda oluşturduğu sağlam alt yapı ile süreci başarılı bir şekilde yönettiğini belirtti. Pakdemirli, “Bildiğiniz gibi küresel anlamda yeni yüzyılda; tarım ve gıdanın artan stratejik önemi, buna karşın küresel ısınma, iklim değişiklikleri, nüfus projeksiyonları değerlendirildiğinde, tarım-orman sektörümüzü yeni yüzyıla, yeni bir vizyonla hazırlamamız gerekliliğini zaruri kılmaktadır. İşte tam da bu doğrultuda Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin etkin yönetim mekanizmasıyla; geçtiğimiz yüzyılda ülke tarımımızda çıkmaz nokta olarak görünen sorunları çözerek, ’Tarımda Yeni ve Yerli Bir Yüzyıl’ vizyonu ile işe koyulduk” diye konuştu.