Uludağ: Günümüz gecemiz Sarıçam

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, seçildiği günden bugüne kadar ilçesine hizmet etmeyi ilke edinip bunu da gerçekleştirmek adına gece gündüz demeden sürekli çalıştıklarını söyledi.

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, seçildiği günden bugüne kadar ilçesine hizmet etmeyi ilke edinip bunu da gerçekleştirmek adına gece gündüz demeden sürekli çalıştıklarını söyledi.
Gazetemizden Kurtuluş Kılınç’a özel röportaj veren Başkan Uludağ, siyaseten beklentilerinin neler olduğuna yönelik bir soru üzerine “En büyük sevdamız Sarıçam. İlçemize yönelik hizmetlerimizi nasıl daha çok arttırabiliriz, vatandaşlarımızın huzurunu gözeterek nasıl Sarıçam’ı daha gelişmiş, çağdaş bir kent haline getirebiliriz bunun düşüncesindeyiz. Sarıçam için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu çalışmaları arttırarak devam ettirmek istiyoruz. Sevdamız Sarıçam. Derdimiz Sarıçam. Günümüz, gecemiz Sarıçam” dedi.
Adana’da gerçekleştirilen Türkiye Kano Federasyonunun organize ettiği Durgunsu Kano Milli Takımı ve Olimpik Milli Takım seçme ve değerlendirme yarışları geçtiğimiz hafta tamamlandı. Ben de Sarıçam Belediyesi’nin sponsor olduğu yarışların bir bölümüne katıldım ve Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ ile özel bir röportaj yaptım.
Sayın Uludağ, her zaman olduğu gibi enerjik yapısıyla bizleri selamlarken ben de bir fırsatını bulup özel bir röportaj yaptım kendisi ile. Açık yüreklilikle birçok soru sordum. Bunların arasında ilçeye dair düşünceleri de kendi siyasi geleceğine dair planları da vardı. Sayın Başkan da sorduğum sorulara samimi cevaplar verdi.
Röportaja başlarken Bilal Uludağ’a bu samimiyeti ve Sarıçam’ın, Güney’in parlayan yıldızı olmasına yönelik hizmetleri nedeniyle teşekkür ediyorum.
Kurtuluş Kılınç      :Sayın Başkanım! Öncelikle bugün burada bulunma amacımız olan ve Milli Takımımıza göndereceğimiz sporcuların da seçildiği bu önemli organizasyonla ilgili duygu ve düşüncelerinizi alalım.
Bilal Uludağ          :Adana maalesef değeri bilinmeyen bir bakir cennet. Biz de bu saklı güzelliklerin halkımızla buluşmasını istiyoruz. Hem ilçemizi hem de şehrimizi ülkemizde ve dünyada bilinir hale getirmek istiyoruz. Havası, iklimi, doğası ve fiziksel şartlarıyla dört mevsim çok farklı organizasyonların yapılabileceği bir yer. Bizim yapmaya çalıştığımız da bu kıymetli eserin insanlığın hizmetine sunmaya çalışmak.
Kano Federasyonunun düzenlediği ve milli takım seçmelerinin yapıldığı bu organizasyonuna sponsor olmaya geçen yıl başlamıştık bu yıl daha da bu iş birliğini geliştirdik. İnşallah önümüzdeki yıllarda çok daha büyük destekler vereceğiz.
Kurtuluş Kılınç      :Biraz daha açabilir misiniz burayı? Ne gibi planlarınız var önümüzdeki yıllarda?
Bilal Uludağ          :Sporcularımızın antrenmanlarını 12 ay boyunca Adana’da yapmasına yönelik Valimiz Süleyman Elban’ın ve Gençlik Spor İl Müdürümüz Muzaffer Çintimar’ın önemli düşünceleri var. Bu konuda ciddi gayret sarf ediyorlar. Biz de Sarıçam Belediyesi olarak bir farkındalık oluşturmak ve sporcularımıza destek vererek Türkiye’de önemli bir işe öncülük yapmak istiyoruz. Bu anlamda Kano Federasyonumuzun bu organizasyonun bir temel olduğunu düşünüyoruz. Bu temele biz de bir harç koyduk. Bundan sonra da daha çok destek olmak istiyoruz.
Gelecek yıldan başlayarak durgun su olarak hem Seyhan Baraj Gölü’nün hem de Seyhan Nehri’nin önemli bir spor alanı haline getirilmesine yönelik çalışmalara destek olmaya devam edeceğiz.
 
Kurtuluş Kılınç      :Yani sadece Kano Federasyonu’na değil diğer spor federasyonlarına da destek vereceğinizi söyleyebilir miyiz?
Bilal Uludağ          :Kesinlikle. Bizim Sarıçam Belediyesi olarak bu spora çok büyük katkı sağladığımızı düşünüyorum ancak Kano Federasyonu Başkanımızın da Adana’yı seçmiş olması önemli. O’na da sizin aracılığınızla buradan teşekkür etmek istiyorum.
Bu vesile ile biz sporun ve sporcunun dostu bir belediye olarak anılmaya başladık. Bu desteğimiz devam edecek. Belki de ilçemizden milli takıma sporcular gönderip dünya şampiyonları çıkartacağız. Ben gençlerimize güveniyorum ve her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu ilan ediyorum.
Kurtuluş Kılınç      :Sayın Başkanım sizi bulmuşken gündeme dair de bir-kaç soru sormak istiyorum. Sağlık Bakanlığı’nın yayınladığı tabloda sarı renkte yer alan Adana’da uzun bir aradan sonra vatandaşlar hafta sonları sokağa çıkma kısıtlamalarından muaf tutuldular ancak ortaya çıkan fotoğraflar da açıkçası bizi biraz korkutuyor. Siz Sarıçam Belediyesi olarak pandemiyle mücadele noktasında ilçenizde neler yapıyorsunuz?
Bilal Uludağ          :Pandemi sürecinin başından itibaren işimizi çok sıkı bir şekilde özveriyle çalışıyoruz. Sayın İlçe Kaymakamımız ve İlçe Sağlık Müdürümüzle ciddi bir koordinasyon sağladık. Hem personel hem de araç desteği sunuyoruz. Belediyemizin bahçesinde oluşturduğumuz koordinasyon merkezimizin Pandemi ile mücadele noktasında Adana’daki en iyi yerlerden birisi olduğunu düşünüyorum. Günlük vaka sayısı da ilçemizde minimum düzeyde. Buna rağmen tedbiri elden bırakmadan, bir an bile gevşeklik göstermeden çalışmalarımıza devam ediyoruz. Zaman zaman gördüğümüz fotoğraflar bizi de korkutuyor. Ben vatandaşlarımıza da daha dikkatli olunması konusunda çağrıda bulunmak istiyorum. Adana’mızı mavi renge döndürmek için elimizden gelen her türlü gayreti göstermemiz lazım. Bunu sade belediyelerin yâda kurumlarımızın yapması yetmez. Vatandaşlarımızın da bize yardımcı olmaları gerekir. İnanıyorum ki hepimiz üzerimize düşeni yaparsak çok kısa bir süre sonra bu salgının etkilerinden tamamen kurtulacağız ve eski o özlediğimiz günlere geri döneceğiz.
 
Kurtuluş Kılınç      :Gerek Genel Başkanların açıklamalarına, gerek vatandaşın beklentilerine hatta ilimizde de bazı Belediye Başkanlarımızın gönlünde yatan aslanı açıklamalarına bakarsak sanki bir seçim sath-ı mailine girmiş gibi görünüyor. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Bilal Uludağ          :Biz Sarıçam’da en iyi şekilde hizmet yapmak ve halkımızın verdiği bu sorumluluğu son güne kadar vatandaşlarımıza layık olarak yerine getirme çabasındayız. Yükümüzün ağır olduğunu biliyoruz ancak bir an olsun bundan yüksünmüyoruz. Asla işlerimizi ertelemeden çalışmalarımıza devam ediyoruz. Rutin işlerimizin dışında ilçemize daha fazla nasıl katma değer sağlarız bunun derdindeyiz. Sizin söylemeye çalıştığınız şeyi anlıyorum ancak biz konuşulanlara, açıklamalara bakmıyoruz. Şuan için seçimlere daha çok zaman olduğunu düşünüyoruz. Önümüze bakıyoruz. 24 saat boyunca düşündüğümüz tek şey ilçemize hizmet, hizmet, hizmet.
 
Kurtuluş Kılınç      :Peki sizin önümüzdeki günlerde gelecek seçimlere dair bir açıklamanız olacak mı? Sizin gönlünüzde yatan bir aslan var mı?
Bilal Uludağ          :Kurtuluş Bey! Ben Sarıçam’a hizmet etmeyi istemiştim ve önce aday adayı oldum. Partim layık gördü aday gösterdi. Sarıçamlıların teveccühü ile de iki dönemdir ilçeme hizmet etme şerefini yaşıyorum. Az önce de söylediğim gibi bizim en büyük sevdamız Sarıçam. İlçemize yönelik hizmetlerimizi nasıl daha çok arttırabiliriz, vatandaşlarımızın huzurunu gözeterek nasıl Sarıçam’ı daha gelişmiş, çağdaş bir kent haline getirebiliriz bunun düşüncesindeyiz. Sarıçam için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu çalışmaları arttırarak devam ettirmek istiyoruz. Sevdamız Sarıçam. Derdimiz Sarıçam. Günümüz, gecemiz Sarıçam.