Uludağ, "Su sporlarında lokomotif ilçe olduk"

Sarıçam Belediyesi Sponsorluğunda "Durgunsu Kano Milli Takım ve Olimpik Milli Takım seçme, değerlendirme ile Sarıçam Belediyesi Başkanlık Kupası Yarışları ' Adana'da gerçekleştirildi.

Sarıçam Belediyesi Sponsorluğunda "Durgunsu Kano Milli Takım ve Olimpik Milli Takım seçme, değerlendirme ile Sarıçam Belediyesi Başkanlık Kupası Yarışları ” Adana’da gerçekleştirildi.
5 Mart Cuma günü başlayan ve oldukça çekişmeli yarışmalar ve renkli görüntülerin yaşandığı Kano şampiyonası 7 Mart Pazar günü sona erdi. Belediye Başkanı Bilal Uludağ’ın yarışmalar sırasında Kano yarışmacılarına tekneye binerek start verirken, dümene de geçerek adeta “Sarıçam’ın da teknenin de “Kaptanı Benim” mesajını da verdi.
Sarıçam İlçesi sınırları içerisinde bulunan Seyhan Baraj Gölü Çukurova Üniversitesi Kayıkhane Tesisleri’nde yapılan yarışmalara ilgi oldukça büyük oldu. 13 ilden 29 kulübün katıldığı yarışmalara ise toplamda 145 sporcu katıldı. Şampiyonaya katılan sporcuların, federasyon görevlileri ve hakem heyetinin tüm ihtiyaçları ise yine Sarıçam Belediyesi tarafından karşılandı. Yarışmaya katılan sporcu ve görevliler yapılan hizmetler ve organizasyon nedeniyle de Sarıçam Belediyesine teşekkür ettiler.
ŞEHİTLER UNUTULMADI
Bu arada ilk gün yapılan “ Sarıçam Belediyesi Kupası” yarışmalarında erkeklerde en iyi zamanlama birinciliği kazanan Deniz Romeo Kaya’ya kupasını Başkan Bilal Uludağ, kadınlarda birinci olan Merve Hilal Acar’a ise kupalarını Adana Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffet Çintimar ile Kano Federasyonu Başkanı Alper Cavit Kavakçı birlikte verdiler. Tören öncesi ise Pandemi kuralları çerçevesinde yarışmalara katılan sporcu ve görevliler tarafından Helikopter kazasında hayatlarını kaybeden ve tüm Türkiye’yi yasa boğan şehitler için “Başımız Sağolsun” pankartı eşliğinde saygı duruşu yapıldı ve ardından İstiklal marşı okundu.
SPOR TURİZMİNİ GELİŞTİRECEĞİZ
Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, başta Adana Valisi Süleyman Elvan olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ederek, ilçesinin su sporları konusunda hak ettiği yere gelmesi açısından bu tür organizasyonlara çok önem verdiklerini ifade etti. Başkan Uludağ, ”Buradaki amaçlarımızın başında Adana’yı ve Sarıçam’ı su sporları ve spor turizmi noktasında lokomotif haline getirmektir. İlçemiz sınırları içinde yer alan Seyhan Baraj gölünün su sporları açısından ülkemizdeki en ideal yerlerden biridir. Yapılan bu tür organizasyonlar sayesinde tesisleşme noktasında Sarıçam Belediyesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Kano Federasyonu, Türkiye Kürek Federasyonu ve Adana Valiliği’nin işbirliğinde Sarıçam ilçesi sınırları içerisinde bir su sporları tesisi yapılması noktasında çalışmalar başlatılmıştır.”dedi.
Bu yıl üçüncüsüne ev sahipliği yaptıkları Türkiye Durgunsu Kano Milli Takım Seçmeleri ilçelerinde gerçekleşmesinden duyduğu mutluluğu da dile getiren Bilal Uludağ, 12 ayı boyunca su sporları yapılması bakımından şartların uygun olduğuna da dikkat çekti.
Adana Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, Adana’da bu tür organizasyonların artarak devam edeceğini, ve markalaşma adına yapılan çalışmaların önemine değinirken, Kano Federasyonu Başkanı Alper Cavit Kavakçı da kendilerini en iyi şekilde ağırlayan Başkan Uludağ’a, ekibine ve emeği geçen herkese teşekkür etti.
Daha sonra ise Başkan Bilal Uludağ, Kano Federasyonu Başkanı Alper Cavit Kavakçı tekne ile Seyhan Baraj gölünde oluşturulan parkurun bulunduğu yere gittiler. Bir ara tekneyi de kullanan Uludağ, burada megafonla sporculara başarılar dileyerek start verdi.
Son gün yapılan yarışmalar sonucunda ise dereceye gireb sporcular, Durgunsu Kano Milli Takım ve Olimpik Milli Takım seçmeleri için kıyasıya yarıştılar.