Üniversiteli Yörük kızı besici oldu

Mersin'in Toroslar ilçesinde yaşayan üniversite mezunu Yörük kızı, alışmakta zorlandığı kent hayatını bırakıp ailesinin yanına yerleşerek hem baba mesleği hayvancılığı sürdürüyor hem de sosyal medyadan kültürlerini tanıtıyor.

AA- Mersin'in Toroslar ilçesinde yaşayan üniversite mezunu Yörük kızı, alışmakta zorlandığı kent hayatını bırakıp ailesinin yanına yerleşerek hem baba mesleği hayvancılığı sürdürüyor hem de sosyal medyadan kültürlerini tanıtıyor.
Kayrakkeşli Mahallesi'nde oturan 25 yaşındaki Yörük kızı Ayşe Erden, 2020'de Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Yönetim Bilişimleri Bölümü'nden mezun olduktan sonra alışmakta zorluk çektiği kent yaşamını bırakıp ailesinin yanına döndü. Gününün büyük bölümünü baba mesleği hayvancılığa ayıran Erden, erken saatlerde mesaisine başlıyor. İlk olarak ev işleriyle ilgilenen Erden, daha sonra keçi ve koyunlarını otlatmaya götürüyor.
Daha sonra sürüsüyle evine dönen Erden, burada kendisini bekleyen oğlakların bakımını gerçekleştiriyor. Gün içerisinde hayvanları besleyen, yeri geldiğinde süt sağan Yörük kızı, doğada huzurlu bir yaşam sürerken ailesine de destekte bulunmaktan mutluluk duyuyor. Boş vakitlerinde de hem günlük işleri hem de kültürlerine yönelik videolar çekerek sosyal medyada Yörük yaşamını tanıtan Erden, ekolojik çiftlik kurma hayalini gerçekleştirmek için çalışıyor.
 

Yörük kızı