Uzlaşılan isim Şahin Çetin

Kongre süreci başlayan Ak Parti'de il başkanlığı için yoğun kulisler atılıyor.

AK Parti’de kongre süreci başladı. İl Başkanlığı için siyasi kulislerde tabanı olmayan isimleri ortaya atarak kamuoyu oluşturmaya çalışanların aksine, parti tabanının üzerinde uzlaşabileceği tek aday olarak Şahin Çetin isminin geçtiği ifade ediliyor.
EN HAYIRLI İSİM OLUR
AK Parti Adana İl Başkanlığı görevini yürüten Şerif Güler’in yeniden il başkanı adayı olmadığı bir ortamda il başkanlığı için Adana teşkilatları bazında her kesimin uzlaşabileceği isim olarak Çukurova İlçe Başkanı Şahin Çetin’in ismi geçiyor. Kimsenin itiraz edemeyeceği, partinin değişik görev yerlerinde ve yetkili kurullarında yıllarca görev yaparak teşkilatlara hiçbir sıkıntı getirmeyen isim olarak nitelendirilen Şahin Çetin’in il başkanı olarak genel merkez tarafından belirlenip yönetim kadrosunun oluşturulmasının Adana’da AK Parti’nin yapabileceği en hayırlı çalışma olarak nitelendiriliyor.
ÇUKUROVA’DA BAŞARIYI YAKALADI
AK Parti Genel Merkez Sözcüsü ve Adana Milletvekili Ömer Çelik ile Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iki isim olarak onay vermesi halinde il başkanlığında ön plana çıkacak aday olarak nitelendirilen Şahin Çetin’in il kadın, il gençlik ve ilçe başkanlarının onay verebilecek nitelikte bir isim olduğu üzerinde uzlaşılıyor. Belirli kişilerin adamı olmaktan tamamen uzak sadece AK Parti’nin adamı olarak sevilen, saygın kişiliği ile ön planda olan Şahin Çetin halen Çukurova İlçe Başkanlığı’nı başarı ile yürütüyor. Son Haziran 2019 seçimlerinde Cumhur İttifakı Çukurova’da oylarını artırarak seçimlerden başarı ile çıkmıştı.
TABAN ŞAHİN ÇETİN İÇİN NE SÖYLÜYOR?
2023 seçimlerine hazırlanan AK Parti’de kongre süreci 7 Ekim tarihinde başladı. Kasım 2019’da delege seçimlerinin tamamlanmasının ardından Ocak-Nisan 2020 tarihinde ilçe kongreleri, Haziran-Eylül 2020 tarihinde ise il kongreleri yapılmış olacak. 2012 yılının Ağustos ayında da büyük kongre toplanacak. Uzlaşılan isim olarak nitelendirilen Şahin Çetin’in bugüne kadar kendisine verilen her görevde sorun yaşanmadan ve başarının da yakalanarak yerine getirilmesinde önemli payının olduğunu gören parti tabanı ‘Kendi içimizden, partinin bildiği, emek vererek yıllarca yöneticilik yapmış bir isimdir Şahin Çetin. En isabetli isim de Çetin olur’ demeleri dikkate alınacağa benziyor.