Vali Demirtaş, Keresteciler Sitesi'ni ziyaret etti

Vali Mahmut Demirtaş, kentin ekonomik potansiyeline katkılar sunan sektörlerin temsilcileri ile diyaloglarını canlı tutmak amacıyla gerçekleştirdiği ziyaretlerine bir yenisini daha ekledi.

Yüreğir ilçesi Keresteciler Sanayi Sitesini ziyaret ederek sitede faaliyet gösteren sektör temsilcileri ile bir araya gelen Vali Demirtaş, kereste üreticilerinin kendisini ilettiği ulaşım, temizlik, güvenlik vb. hususlarda talepleri dinledi.
 
Ziyareti sırasında kent hakkında değerlendirmelerde bulunan Vali Demirtaş, Adana’yı geleceğin parlayan yıldızı yapmak için kolları sıvadıklarını vurguladı. Ülkemizin ekonomik alanda hedeflediği amaca ulaşmasında katkı sağlayabilmek için Adana Valiliği başta olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşların yoğun bir çalışma içerisinde olduğuna değinen Vali Demirtaş, ‘’İlimizdeki küçük sanayi siteleri ve organize sanayi bölgeleri çalışmalarını titizlikle takip ediyoruz. Bu site ve bölgeler ile ilimizin üretim yapan firmaları bir araya gelecek, işbirliği yapacaklar. Bu sayede malzeme ve enerji verimliliği artacak, çevre ve kent sorunlarının azalmasına büyük katkılar sağlanacak.’’ dedi.
 
Adana’da yapılacak olan yeni organize sanayileri hakkında da bilgiler veren Vali Demirtaş, ‘’Bölgenin ve ülkenin en bereketli topraklarına sahip olan Adana’da seracılık faaliyetlerine ivme kazandıracak Adana Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, ilimizin çeşitli bölgelerinde ve genellikle de Büyüksaat civarında faaliyet gösteren ayakkabı imalatçılarının yeni ve modern bir siteye kavuşmasını amaçladığımız Adana Ayakkabıcılar Küçük Sanayi Sitesi, ayakkabı imalatçılarımızda olduğu gibi tekstil imalat atölyelerimizi de bir araya getirmeyi planladığımız Tekstil Kent Küçük Sanayi Sitesi, bölgede sosyal ve ekonomik açıdan kritik öneme sahip Ceyhan Organize Sanayi Bölgesi,  kent içerisinde faaliyet gösteren mahrukatçı esnafını daha donanımlı bir sitede toparlayacak Mahrukatçılar Küçük Sanayi Sitesi, Karataş İlçesi’nde yapılması planlanan “Tarla Balıkçılığı” projesi ve sadece Adana için değil bölgemiz ve ülkemiz için büyük bir öneme sahip olan Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi 4. ilave alan oluşturma çalışmaları tamamlandığında Adana’mız tüm yatırımcılar bir cazibe merkezi haline gelecek.’’ dedi.
 
İlimizde yatırımların ve politikaların etkili olarak uygulanması için kamu kurumları, yerel yönetimler, özel kesim ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği, uyum ve koordinasyon içerisinde çalışmalara devam ettiklerini belirten Vali Demirtaş, kerestecilik sektöründe de potansiyelin daha yukarıları taşınması için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını sözlerine ekledi.
 
Keresteciler Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Cerit ise ziyaretleri için Vali Demirtaş’a teşekkürlerini iletti.
 
Vali Demirtaş’ın Keresteciler Sitesi ziyareti site içerisinde faaliyet gösteren firmaları gezmesinin ardından son buldu.
 

Keresteciler site vali