"Vatanımı çok özledim"

Yılbaşı öncesinde Türkiye'ye yerleşen Suriyeliler üzerinden yapılan bir araştırmanın sonuçları açıklandı

Suriye'deki iç savaş nedeniyle yaşadıkları topraklardan kopmak zorunda kalan Suriyeliler, vatanlarından uzakta 9 yılı geride bıraktılar. Komşu ülkeleri güvende buldukları için sığınan milyonlarca Suriyeli mevcut. Yılı yıla girerken Suriyeliler üzerinde yapılan bir araştırmaya göre Türkiye’ye sığınan göçmenlerin en güvenilir ülke olarak Türkiye’yi gördükleri ve vatanlarını özledikleri gerçeği ortaya çıktı.
 
İŞ ORTAMINA KAVUŞTUK, HUZURLUYUZ
 
Türkiye’nin yaptığı yardımlar sayesinde ayakta kaldıklarını belirten sığınmacılar, yeni yıldan huzur, barış ve mutluluk beklentisindeler. Savaştan dolayı zorunlu olarak Türkiye’ye gelen ve Adana’da da yaklaşık olarak nüfusları 400 bini bulan Suriyeliler, kentte güzel insanlar ile karşılaştıklarını ve kendilerine her türlü imkanın sağlandığını ifade ediyorlar. Okuma imkanı bulduklarını, geçimlerini temin edecek iş ortamına dahi kavuştuklarını belirten sığınmacılar, Suriye’deki karışıklığın sona ermesi ile ülkelerine dönerek eski güzel günlere kavuşmayı hayal ediyorlar.
 
TÜRKİYE’YE SONSUZ TEŞEKKÜRLER
Türkiye’ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sonsuz teşekkür eden sığınmacılar yapılan ankette ‘bizim başımıza gelenler kimsenin başına gelmesin’ diyerek de bir temennide bulundular. Suriye’deki gelişmeleri de yakından takip ettiklerini belirten sığınmacılar, bir başka ülkede yaşamanın zorluğuna da dikkat çektiler. Sağlık konusunda kendilerine her türlü imkanın sağlanmasının bir nimet olduğunu belirten sığınmacılar, gençlerin bir kısmının Suriye’de kalmasından bir kısmının da Türkiye’de olmasından dolayı çekirdek aile yapılarının da bozulduğuna işaret edip ‘Güzel günlere kavuşup ülkemize dönmek istiyoruz’ dediler.