VATANIN GÜZELLİKLERİNİ PAZARLAYAN TURİZMCİLERİZ

TÜRSAB Genel Kurulu'nda konuşan Başkan Firuz Bağlıkaya'dan sert cümleler...

İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen TÜRSAB Genel Kurulu’nda konuşan Başkan Firuz Bağlıkaya ‘Biz bir aileyiz. Bu ülkenin, vatanımızın güzelliklerini pazarlayan turizmcileriz’ dedi.
Divan Başkanlığı’nı Deniz Tüfekçi’nin yaptığı kongrede açış konuşmasını yapan Başkan Bağlıkaya, yönetim olarak bugüne kadar yaptıkları çalışmalar hakkında geniş bir açıklama yaptı ve geleceğe dair güzel projelerinin olduğunun altını çizdi. Rehberler, otel işletmeleri ve turizmin tüm paydaşları olarak bu ülkenin turizmini kalkındırmak adına çalıştıklarının altını çizen Bağlıkaya, “Seyahat acentaları ile Türkiye’nin geleceğiz” dedi.
TÜRSAB’IN YAKASINDAN DÜŞÜN
TÜRSAB Genel Kurulu’nda yönetim kurulu faaliyet raporlarını eleştiren Hilal Turizm Sahibi Nebil Çelebi’ye TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya’dan anında sert yanıt geldi. ‘TÜRSAB’ın yakasından düşün’ sözleriyle yanıtlarını veren Bağlıkaya ‘Her şeyimiz açık ve şeffaftır. Rahat olun’ dedi.
Faaliyet raporu üzerinde lehte ve aleyhte konuşanlara teşekkür eden Bağlıkaya, Nebil Çelebi’ye “Siz 560 milyon borç yapar iken neredeydiniz? Bilançolarımızı internet üzerinden yayınlıyoruz. Çayı çar çöpü yazmıyoruz. 2 yıl önce sekreter olarak çalışanların maaşı 25 bin liraydı ama kayıtları yoktu. Bizim bilançomuz 35 milyon fazla verdi. Biz bu paraları TÜRSAB için üyelerimiz için harcadık. Fuarlar için harcadık. TÜRSAB TV’yi 150 bin liraya kurduk. Kamera ve stüdyo harcamalarında bulunduk. Yok, bu televizyonu 20 kişi izliyormuş! Nereden biliyorsunuz. Yok, içimizde şu varmış, bu varmış. Eski devirler bitti. Bırakın bunları. Buradan size ekmek çıkmaz. Bütün üyelere karşı sorumluyum. Adli sicilleri ve devam eden davaları bilebilir miyim? Davası bitince yollarımızı ayırdıklarımız oldu. Yeterin artık, düşün yakamızdan. Sizler daha önce buralarda şirketler kurup ticaret yaptınız. Bu hazirun o başkana bir daha geçit vermeyecektir.” Sözleriyle genel kurula hitap etti.
TÜRSAB’TA 2 LİSTE YARIŞIYOR
Firuz Bağlıkaya karşısında birleşen Davut Günaydın, Tansu Demir ve Hasan Erdem ortak liste çıkardı.
FİRUZ BAĞLIKAYA’NIN LİSTESİ:
Yönetim Kurulu: Detur Turizm Firuz Barbaros Bağlıkay, Bilir Turizm Ali Bilir, Passo Turizm Abdulhamit Kuk, Emperor Travel Clup Osman Tolga Gencer, Peninsula Turizm Diaeddin Şahin, Sayegrup Turizm Ceren Anadol, Burkon Turizm Hasan Eker, Vipol Turizm Soner Bacaksız, Baharat Organizasyon Nalan Yeşilyurt.
Denetim Kurulu: Ahmet Özden, Yusuf Sandıkçı, Abdurrahman Fetullah Aşkın
Disiplin Kurulu: Hacı İbrahim Canatan, İbrahin Tanrıverdi, Mustafa Armağan.
DAVUT GÜNAYDIN LİSTESİ:
Yönetim Kurulu: Tigre Turizm Davut Günaydın, Diana Turizm Burak Tonbul, Selam Turizm Hasan Erdem, Lite Turizm Ceneyt Tansu Demir, Ayder Turizm Selami Haşimoğlu, Fez Travel Ekrem Usta, Parkur Turizm Muhammed Salih Kurtuoğlu, Ayşatur Turizm Songül Bayram Baysal, Jojtur 61 Turizm İsmail Ufuk Dereli.
Denetim Kurulu: Figen Akan, Zeliha Sözüşen, Mustafa Yıldırım
Disiplin Kurulu: Ahmet Hişamioğlu, Hasan Bayram, Ahmet Fethi Bozcan.