Vay uyanıklar vay!

Mersin Tömük'te inşaat çalışmaları devam eden otel için, vatandaşlara tatil satıldı. Bir internet sitesi üzerinden tatil satın alan çok sayıda vatandaş, tatil için gittikleri otelin inşaat halinde olduğunu görünce hayal kırıklığına uğradılar. TÜRSAB BTK Başkanı Bayındır, ''Tatil satın alırken seyahat acentalarını tercih edin'' uyarısında bulundu.

- Mersin Tömük’te inşaat çalışmaları devam eden otel için, vatandaşlara tatil satıldı. Bir internet sitesi üzerinden tatil satın alan çok sayıda vatandaş, tatil için gittikleri otelin inşaat halinde olduğunu görünce hayal kırıklığına uğradılar.
OTELİ GÖRMEK İSTEYİNCE…
Sıcakların başlamasıyla birlikte birçok kişi, tatil planları yapmaya başladı. Yapılan tüm uyarılara karşın internet siteleri üzerinden ucuz diye satın alınan tatiller, birçok mağdur yaratmaya başladı. Bu yöndeki son haberde Mersin’den geldi. Aileleri ile birlikte tatil hayali kuran bazı vatandaşlar, sosyal medyadan gördükleri Mersin Tömük’teki Delux İstanbul Resort isimli otelin internet sitesi üzerinden tatil satın aldılar. Bayram tatili sırasında Mersin’e giden tatilcilerden Hakan Tetik, Ağustos ayı için satın aldığı oteli görmek istedi.
Ailesiyle birlikte Ağustos’ta tatil yapacağı otele giden Hakan Tetik, oteli inşaat haline görünce şaşkına döndü. Tetik, hemen satın aldığı internet sitesi ve otel sahiplerini arayarak mağduriyetinin giderilmesini talep etti. Tetik, ‘’Otel inşaat halinde ve ne zaman biteceği belli değil. Telefonla aradığımız yetkililer vazgeçme hakkımızın olduğunu söylüyorlar. O zaman ödediğimiz paraları iade etsin’’dedi.
TÜRSAB’DAN UYARI
TÜRSAB Mersin Bölgesel Temsil Kurulu Başkanı Hakan Bayındır, özellikle Ramazan Bayramı öncesi Tömük’teki inşaat halinde otel için tatil satışı yapıldığı yönünde çok sayıda şikâyet aldıklarını söyledi. Birçok kişinin mağdur olduğunu belirten Bayındır, ne olduğunu bilmedikleri internet sitelerinden tatil satın almamalarını istedi. Bu tür sitelerden alınan tatille ilgili herhangi bir güvence veremediklerini belirten Bayındır, şöyle konuştu: ‘’Ama eğer bir seyahat acentasından ürün satın aldıysanız; elinizde bir sözleşme, bu sözleşmeye dayalı mutlaka bir sigorta ve o seyahat acentasının Turizm Bakanlığı nezdinde teminatı, TÜRSAB nezdinde başka yaptırımlarla karşılanacak haklarınız mevcut demektir. Bu nedenle tatil satın alırken seyahat acentaları tercih edilmeli.’’