Vergi yükünü kaldıramıyoruz feryadı

Sağlık Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, sağlıkçıların üzerindeki iş yükünün yanında bir de ağır vergi yükünün olduğunu söyledi ve Hükümet yetkililerine bu konuda çağrı yaptı.

Sağlık Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, sağlıkçıların üzerindeki iş yükünün yanında bir de ağır vergi yükünün olduğunu söyledi ve Hükümet yetkililerine bu konuda çağrı yaptı.
Başkan Nennioğlu konuyla ilgili olarak şunları söyledi. “Covid -19 pandemisinin ülkemizde ilk görüldüğü Mart ayından bugüne kadar yetkililer içerisinde Sayın Cumhurbaşkanımız la birlikte  bütün sağlık çalışanlarımızı kapsayan bir  jest gündemimizde diyerek sağlık çalışanları arasında ayrım yapmadan bizleri heyecanlandıran  kişi olarak biraz sonra  özetle anlatmaya çalışacağım konu hakkında da  desteğinizi bekliyoruz. Aylardan beri pandemi ile mücadeleden  dolayı tükenmiş vaziyette olan sağlık çalışanlarımızın problemlerinin çözümü için Sağlık Bakanımıza seslenmekteyiz. Ek ödeme yönetmeliğinin Bakanlıkça ilgili paydaşlarla yeniden görüşülüp herhangi bir  değişiklik yapmamaya vatandaşın da maskesini kolundan çıkarıp  ağzına ve burnuna  takmamaya ısrarlarında açıkça  görmekteyiz diye ironik bir şekilde örnekledi.
Bizde siyaset kökenli olmanız hesabiyle  bir umut belki   siz bizi dinler ve değer verirsiniz düşüncesi ile şahsınıza sesleniyoruz. Sizden sağlık çalışanları olarak isteğimiz özetle şu şekildedir; diğer kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan ve ek ödeme alan hiçbir memurun ek ödemesinden gelir vergisi alınmamakta ve kümülatif vergi matrahına dahil edilmemektedir.Sağlık çalışanların da ise durum farklı,  bir sağlık çalışanı sabit ödeme aylık matraha dahil edilmekte aylık 300-400 TL gelir vergisi ödemektedir ve ilk 5 ayda 22 bin TL olan ikinci vergi dilimine geçerek %20 vergi ödemeye başlamaktadır.
 
Sonuç olarak sabit ek ödemenin  vergiye yansıması neticesinde bir Hemşire yıllık ortalama 4 bin TL fazla gelir vergisi ödemektedir.”