Yağmur: 'Üvey evlat gibiyiz'

Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur, korona virüsünün ekonomik sıkıntılarının altında ezilen esnafının üvey evlat gibi görülerek iş yerlerinin kapalı tutulduğunu söyledi.

Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur, korona virüsünün ekonomik sıkıntılarının altında ezilen esnafının üvey evlat gibi görülerek iş yerlerinin kapalı tutulduğunu söyledi. Yağmur etleri satan marketlerin, süpermarketlerin ve tavuk satış merkezlerinin açık tutulduğuna işaret edip ‘Kasapların kapalı tutulması anlamsız. Halkımızın et ihtiyacını karşılamak için kasapların açık olmasını talep ediyoruz’ dedi.
Türkiye genelinde 20 bin kasabın bulunduğuna işaret eden Yağmur, marketlerin açık tutulmasının halkın ihtiyacını karşılamak olarak ifade edildiğine değinerek “Kasap esnafı tüm kurallara uyuyor. Bize yaşlılarımız telefonla ulaşarak et istiyorlar. Hiç tereddüt etmeden gönderiyoruz. Marketlerden insanlar etlerini alırken kasaplardan niçin alınmasın. Lokantalar ve et tüketimi yapan iş yerleri açık. Bunlar etlerini marketlerden mi alsınlar? Kasaplardan neden almıyorlar? Marketler bugüne kadar 1 lira olan bir ürünü 5 liradan sattılar. Hafta sonları kasaplar da açık olsun. Biz üvey evlat değiliz. Devletimizin büyüklerinden bu konuda anlayış ve yaklaşım bekliyoruz” açıklamasında bulundu.