Yalan söylüyorlar!

Olaylı Eylül ayı meclis oturumlarının aktörlerinden AK Partili Furkan Bozkurt'tan sert açıklama

AK Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Furkan Bozkurt, Eylül ayındaki meclis oturumunda komisyonda görüşülen iki gündem maddesini meclise yetkisini kullanarak getirip oylatan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ı Adanalılara yalan söylemekle suçladı.
 
MECLİSTE OLAY ÇIKMIŞTI
 
Hatırlanacağı üzere son meclis oturumunda Başkan Zeydan Karalar iki gündem maddesini yetkisini kullanıp meclis gündemine alarak oylattı. Bu iki maddeden birisi 6 milyon dolarlık AB hibesinin Adana’ya gelmesine yönelikti. Oylamanın usulsüz yapıldığına yönelik tartışmalar yaşanmış ve bu tartışmalarda Saimbeyli Belediye Başkanı Şahin Gökçe’nin dişi kırılmıştı. Cumhur İttifakının meclis üyeleri olaydan sonra oylamanın yapıldığı güne ait meclis zabıtlarını onaylamamış ve itiraz ederek yasal haklarını kullanacaklarını ifade etmişlerdi.
 
BELGELERİ ORTAYA KOYDU
Bu gelişmelerden sonra AK Parti Adana Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olan Furkan Bozkurt sosyal medya hesabından 6 milyon dolarlık hibeyi yalanladı. Belgesini de ortaya koyan Bozkurt, hibenin 426 bin 374 Dolar olduğunu ortaya koyan belgeyi sosyal medya hesabından yayınladı. Bozkurt ayrıca MERYEM Kadın Kooperatifi adı altında Temmuz ayında kurulan bir kooperatifin yer aldığına da işaret ederek ‘Yönetimi dahi açıklanmayan bir kooperatife para aktarılacak. Başkan Zeydan Karalar Adanalılara yalan söylüyor’ dedi. Şimdi gözler Adana Büyükşehir Belediyesi’nin bu belgeli açıklamaya ne yanıt vereceğine çevrildi.