Yanlış uygulamanın savunulacak yanı yok!

Türkiye'de her işte bir yanlışlıktır almış başını gidiyor. Çocukların boğularak ölmelerinin önüne geçmek amacıyla yaz aylarında açık ve kapalı havuzlarda çocuklara yüzme öğretilir. Belediyeler çocuklara, gençlere ve halka yüzme ve serinleme olanağını ücretsiz olarak sağlar iken, devlete ait Gençlik ve Spor İl Merkezi havuzlarından ücretsiz yararlanma hakkınız yoktur! Yanlış uygulama öyle bir noktaya geldi ki, yüzme haricindeki tüm branşlar ücretsiz, sadece yüzme ücretli!

Türkiye’de her işte bir yanlışlıktır almış başını gidiyor. Çocukların boğularak ölmelerinin önüne geçmek amacıyla yaz aylarında açık ve kapalı havuzlarda çocuklara yüzme öğretilir. Belediyeler çocuklara, gençlere ve halka yüzme ve serinleme olanağını ücretsiz olarak sağlar iken, devlete ait Gençlik ve Spor İl Merkezi havuzlarından ücretsiz yararlanma hakkınız yoktur! Yanlış uygulama öyle bir noktaya geldi ki, yüzme haricindeki tüm branşlar ücretsiz, sadece yüzme ücretli!
DEVLETİN GÖZÜNÜ PARA DOYURMUYOR GİBİ…
Adana’daki Büyükşehir ve merkez ilçe belediyelerin yüzme havuzlarında yüzlerce öğrenci ücretsiz yüzme öğrenip ‘Çocuklar ölmesin, anneler ağlamasın’ sloganını hayata geçiriyorlar. Bu uygulamalar ile boğulma vakaları minimuma indi. Gelin görün ki Spor İl Müdürlüğü ise gözünü paraya çevirip ‘bütün branşlarımız ücretsizdir. Sadece yüzme branşımız ücretlidir’ diyerek çocukların boğulmalarını adeta umursamıyor. Müdürlüğe soracak olur iseniz bakanlık öyle emrediyor. Mevzuat hazretleri böyle istiyor. Spor İl Müdürlüğü’nün açıklamasına bakacak olur iseniz bu yüzme kurslarından milli takıma eleman yetiştirilecek! Maddi imkanı olmayan öğrenci yüzme öğrenemeyecek. Değerli bakanlık havuza gitmeyi engeller iken milli takıma sporcu temin edecek! Böyle bir çelişki yumağının da içindeyiz. Bu yanlışlığın acilen düzeltilmesini Adanalı yurttaşlar Vali Mahmut Demirtaş başta olmak üzere tüm yetkililerden istiyor.