YARGIDAN MEDLİNE HASTANESİNE TOKAT GİBİ YANIT

1 Mart 2021 tarihli gazetemizde 'Hastane bunu yaparsa!' başlıklı bir haber kullanıp Adana'da Özel Medline Hastanesi'nde görev yapan Doç. Dr. Hakan Sakallı'nın haberi olmadan sahte evrak düzenlenerek Adana İl Sağlık Müdürlüğüne gönderilip doktorun istifa etmiş gibi gösterildiğine işaret etmiştik. Konunun tüm ayrıntılarını belgeleriyle haberimize dayanak göstererek kamuoyuna aydınlatmıştık.

1 Mart 2021 tarihli gazetemizde ‘Hastane bunu yaparsa!’ başlıklı bir haber kullanıp Adana’da Özel Medline Hastanesi’nde görev yapan Doç. Dr. Hakan Sakallı’nın haberi olmadan sahte evrak düzenlenerek Adana İl Sağlık Müdürlüğüne gönderilip doktorun istifa etmiş gibi gösterildiğine işaret etmiştik. Konunun tüm ayrıntılarını belgeleriyle haberimize dayanak göstererek kamuoyuna aydınlatmıştık.
 
“HABER GERÇEĞE AYKIRI DEĞİLDİR”
Haberin yayınlanmasının ardından gazetemize hastane adına 2 kez kurumsal olarak Av. Hülya Özdemir kanalıyla direk, 1 kez de 3.Sulh Ceza Mahkemesi kanalıyla yine aynı avukat aracılığıyla tekzip metinleri gönderildi. Her 3 tekzip metnine de gerekçelerimizi ortaya koyarak itirazda bulunduk. Tekzip kararının yayınlanıp yayınlanmamasına son merci olarak karar verecek olan 4. Sulh Ceza Mahkemesi, yapılan haberin gerçeğe aykırı olmadığını, haber ve içeriğin eleştiri sınırlanması içerisinde kaldığını ve bu nedenle ilgili hastanenin tekzip talebinin YAYINLANMAMASINA karar verdi. Mahkemenin bu kararı hastaneye tokat gibi yanıt niteliğindeydi.
 
2 ÖNEMLİ SORUYA YANIT ARANIYOR
Haberin gazetemizde yayınlanmasının ardından Adana İl Sağlık Müdürlüğü’nün yetkilileri sahte imza mağduru olan Doç. Dr. Hakan Sakallı ve avukatına ulaşarak iddialarında yer alan “Adana İl Sağlık Müdürlüğü üzerine düşen görevi nizami anlamda yapmadı. Sağlık Müdürlüğü yetkilileri hakkında da suç duyurusunda bulunup şikâyetçi olacağız” sözleriyle ilgili görüşmeler yaptı. İl Müdürü Dr. Halil Nacar’ın kendisinden önce işlem gören dosyayı yeniden gündemine alarak Ankara’dan bakanlık düzeyinde müfettiş istediği öğrenilmişti. Görevli müfettişin Adana’ya gelerek pandemi sürecinde nasıl bir çalışma gerçekleştirdiği bilgisine gazetemiz ulaşamadı. Şimdi gözler Adana İl Sağlık Müdürlüğü’ne ve Özel Medline Hastanesi idaresine çevrildi. Müdürlük olarak idari soruşturmanın akıbeti ne oldu? Hastane olarak bu olayı kamuoyuna nasıl izah edeceksiniz? Sorularına her iki kurumun yanıt vermesi bekleniyor.