Yarın sandık başındayız

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin seçim talebiyle başlayan erken seçim süreci yarın sandık başına gidilmesi ile tamamlanacak. Adana'da 1 milyon 542 bin 922 seçmen, Türkiye genelinde ise 56 milyon 322 bin 632 seçmen Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimi için sandık başına gidecek.

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin seçim talebiyle başlayan erken seçim süreci  yarın sandık başına gidilmesi ile tamamlanacak. Adana'da 1 milyon 542 bin 922 seçmen, Türkiye genelinde ise 56 milyon 322 bin 632 seçmen Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimi için sandık başına gidecek.
 
4 BİN 533 SANDIKDA OY KULLANACAĞIZ
Adanalı 1 milyon 524 bin 922 seçmen, yarın kent genelindeki 4 bin 533 sandıkta oy kullanacak. Oy kullanma işlemi saat 08.00'de başlayacak ve saat 17.00'da sona erecek. Seçmenler sandığa aynı zarf içerisinde Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine ait  yazılı alanı dışarı gelecek şekilde ayrı ayrı katladığı iki oy pusulası atacak.
 
CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİ Mİ, PARLAMENTER SİSTEM Mİ?
Vatandaşlar yarınki seçimde Türkiye'nin geleceğini belirleyecek. Tercihini Cumhur İttifakı'ndan yana kullanırsa Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin hayata geçmesini onaylamış olacak. Millet İttifakı yönünde irade gösterirse, parlamenter sistemine dönüş yapma sözü veren partileri desteklemiş olacak.
 
CUMHURBAŞKANLIĞINA 6 ADAY
Seçmenler Türkiye'nin 13'üncü cumhurbaşkanını 6 aday içerisinde seçecek. Cumhurbaşkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Adayı Muharrem İnce, İyi Parti Adayı ve Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Adayı ve Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, HDP Adayı Selahattin Demirtaş ve Vatan Partisi Adayı ve Genel Başkanı Doğu Perinçek, Cumhurbaşkanı olmak için sandığa girecek.
 
2 İTTİFAK 3 PARTİ
Milletvekili seçiminde ise Cumhur İttiffakı ve Millet İttifakı ile Halkların Demokratik Partisi, Hüda Par ve Vatan Partisi Meclis'e girmek için vatandaşdan oy isteyecek. AK Parti ile MHP ve AK Parti bünyesinde BBP'nin oluşturduğu Cumhur İttifak ile CHP, İyi Parti, Saadet Partisi ve İyi Parti listelerinden giren Demokrat Parti'nin oluşturduğu Millet itteifakı Meclis'te çoğunluğu ele geçirme ya da güçlü bir şekilde temsil edilme mücadelesi verecek. İttifak içindeki partilerden birinin yüzde 10 barajını aşması halinde ittifak içindeki tüm partiler barajı aşmış sayılacak.